Inspiratievieringen in Ruurlo

Algemeen

Nieuw initiatief van Yvon Taken en Margriet te Morsche

RUURLO – ‘Niemand van ons kan het alleen’. Dat is het thema van de eerste inspiratieviering op zondag 27 september vanaf 10.00 uur in rooms-katholieke Sint Willibrorduskerk in Ruurlo. Vele activiteiten zijn het afgelopen jaar stil komen te liggen door het Covid 19 virus en dat heeft iedereen geraakt.

"We zien de eenzaamheid, moedeloosheid, angst, en onzekerheid in ons leven sluipen. Ons leefklimaat staat op zijn kop. We worstelen met vele vragen. Hoe gaan we verstandig met elkaar en met de maatregelen om? Hoe willen wij dat de wereld van morgen er uitziet? Waar verlangen we naar? Wat is onze diepste wens? We willen weer geraakt worden, aangeraakt, elkaar ontmoeten, een gemeenschap vormen die er voor elkaar is, samen op weg gaat. We staan niet alleen, we hoeven niet alleen te lopen in het donker, want niemand van ons kan het alleen. Wat is jouw specifieke wens voor de toekomst”, zo verwoorden Yvon Taken en Margriet te Morsche die de Inspiratieviering verzorgen, hun motivatie voor de inspiratievieringen.

Beide Ruurlose vrouwen zetten tijdens Inspiratieviering een wensboom centraal in het midden. Yvon Taken en Margriet te Morsche: “Daarin gaan we onze wensen zichtbaar maken. We nodigen iedereen uit om samen te komen en we hopen dat we, door elkaar niet langer te bekritiseren, maar elkaar inspireren, een ommekeer in gang kunnen zetten met elkaar. We willen dat doen met hedendaagse muziek, liederen en inspirerende gedachten en gebeden. We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar en gaan dan ook te werk volgens de RIVM richtlijnen, dus op gepaste afstand van elkaar.”

De volgende Inspiratievieringen zijn op zondag 25 oktober en 29 november. Belangstellenden zijn welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant