Het verzoek is om het papier netjes gebundeld aan straat te zetten, liefst als buurt bij elkaar. Foto: PR
Het verzoek is om het papier netjes gebundeld aan straat te zetten, liefst als buurt bij elkaar. Foto: PR

Er wordt weer oud papier ingezameld in Borculo

Algemeen

BORCULO - Vanaf zaterdag 26 september zullen voetbalvereniging vv Reünie en muziekvereniging Volharding het ophalen van oud papier weer hervatten. Tot het einde van het jaar zal er gewoon gereden worden volgens de afvalkalender van de gemeente Berkelland. Er is echter wel een wijziging met betrekking tot de ophaaltijd. Vanaf 08.30 uur zullen de vrachtwagens gaan rijden.

Een verzoek voor deze eerste ophaalbeurt sinds lange tijd is er wel. "Heeft u thuis veel papier staan, of grote (volle) dozen dan verzoeken wij u dit papier naar de containers op het terrein van vv Reünie te brengen. Er zullen niet drie maar twee perskraakwagens rijden en we moeten ons uiterste best doen om alles er in te krijgen. In theorie moet dat lukken, maar niet als heel Borculo de schuren vol heeft staan met papier."

De containers op het terrein van vv Reünie zullen net als altijd gewoon blijven staan en voor iedereen toegankelijk zijn. Verder verzoeken de ophalers om het papier in dozen of gebundeld langs de kant van de weg te zetten, liefst zoveel mogelijk bij elkaar als buurt. Dan hoeft de vrachtwagen minder vaak te remmen en op te trekken. Voor 2021 gaan beide verenigingen een nieuw plan maken. "Het is de bedoeling dat we dan eens per maand gaan rijden. Hierover zijn we nog in overleg met de leverancier van de perskraakwagens. Door anders te gaan rijden is het financieel weer haalbaar om het oud papier weer op te gaan halen en kunnen we de inwoners van Borculo de service weer bieden."

Eerste ophaalbeurt is dus op zaterdag 26 september vanaf 08.30 uur in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant