Berkellands Ommetje wandelen

Samen wandelen tijdens het Berkellands Ommetje. Foto: PR
Samen wandelen tijdens het Berkellands Ommetje. Foto: PR

BERKELLAND - De Sport Federatie Berkelland (SFB) introduceert tijdens de Nationale Sportweek op de themadag ouderen het Berkellands Ommetje. Het Berkellands Ommetje is gebaseerd op het Gelders Ommetje. De SFB geeft met dit initiatief extra aandacht aan bewegen voor senioren in Berkelland en wil daarnaast sociale ontmoeting stimuleren.

Het Berkellands Ommetje is een laagdrempelige wandelactiviteit in de buurt, waarbij gezelligheid en ontmoeting (op gepaste afstand) centraal staan. Met dit initiatief worden familieleden, kennissen, begeleiders of dorpsgenoten uitgedaagd om vaker een wandeling te maken met een bewoner van een zorginstelling of (eenzame) thuiswonende ouderen.
In totaal wordt men vier keer uitgedaagd om te gaan wandelen, in een tijdsbestek van 2,5 week. Voor elke plaats in Berkelland zijn er twee routes per wandelmoment beschikbaar. Eén route van 2,5 km en één route van 4 km.

Hieronder volgt een overzicht vanaf wanneer de wandelroutes beschikbaar zijn.
Wandeling 1: vanaf maandag 21 september
Wandeling 2: vanaf vrijdag 25 september
Wandeling 3: vanaf woensdag 30 september
Wandeling 4: vanaf zondag 4 oktober
Dinsdag 6 oktober wordt dit mooie project afgesloten, dit is in de Week tegen Eenzaamheid.

Meedoen aan dit initiatief kan als duo, voor wie zelf iemand kent waarmee men wil gaan wandelen. Iedereen kan zich ook aanmelden als vrijwillige wandelpartner, of als men een vrijwillige wandelpartner zoekt. De SFB zorgt dan voor een mooie koppeling. Aanmelden als duo, als vrijwillige wandelpartner of als wandelaar kan door te mailen naar Susanne van den Berg via susanne@sportfederatieberkelland.nl of telefonisch op 0545-476727 (ook via whats-app bereikbaar op dit nummer).

Wie zich aanmeldt krijgt meer informatie over de wandelingen en waar deze kunnen worden opgehaald of gedownload. Alle deelnemers die zich aanmelden kunnen tijdens de laatste afsluitende dag van het Berkellands Ommetje, op dinsdag 6 oktober, een leuk aandenken ophalen, mits men alle vier wandelingen heeft gelopen. Meer informatie hierover volgt na de aanmelding.
De eerste wandelroutes zijn mede mogelijk gemaakt door het plaatselijke VVV kantoor.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden