Mantelzorgers sterken elkaar weer

BORCULO - POP groep (Partners Ondersteunen Partners) in Borculo hervat op woensdag 16 september de maandelijkse bijeenkomsten voor mantelzorgers met een partner met dementie die ze 24 uur per dag begeleiden. Zij komen bij elkaar om naar elkaar te luisteren, ervaringen te delen en ook om elkaar praktische tips te geven.

De taak van de mantelzorgers is zwaar. Daar komt nog bij dat het dementieproces onomkeerbaar is. In dit proces zijn er verschillende mogelijkheden van ondersteuning, waarvan de gespreksgroep er een is. Vanwege corona konden deze de afgelopen maanden niet plaatsvinden. Maar het gaat weer van start, vooralsnog in Wijkgebouw De Koppel in Borculo (Koningin Julianastraat 37), op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Vanzelfsprekend conform de richtlijnen van het RIVM.
Er zijn nog mogelijkheden tot deelname en er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie is te krijgen bij de wijkverpleegkundige of trajectbegeleider Dementie. Ook kan men zich daar aanmelden voor deelname. Informatie ook bij Alzheimer Nederland -Oost-Gelderland, tel. 06-13514411. Zie ook de website.


alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden