Repair Café Berkelland slijpt alle messen en scharen

BORCULO - De herfst staat in de startblokken en menigeen gaat dan de tuin in voor snoeiwerk. Maar het gereedschap moet er wel klaar voor zijn. Botte scharen kunnen veel schade veroorzaken. Hierdoor wordt de heg niet geknipt, maar feitelijk gekneusd en dat levert bruine randen op. Coniferen zijn hier gevoelig voor, net als buxus- en taxusplanten.

Met scherp gereedschap blijft niet alleen struik of heg in betere conditie, maar het is ook veel veiliger en comfortabeler werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo snel tot persoonlijke verwondingen leiden.
Repair Café Berkelland helpt. Men kan er terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkelgrasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen. Deze worden weer professioneel perfect scherp gemaakt. Ook worden er reparaties uitgevoerd aan allerhande draagbare huis-, tuin-, en keukenapparaten, defecte Senseo- en Nespresso-apparaten en worden horlogebatterijen vervangen. Het RCB heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte en nieuwe onderdelen.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken en is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk van het type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel. 06-57977625 of 0545-287915, of via e-mail: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden