Collecte Nierstichting: ook in Ruurlo

Collecte Nierstichting: ook in Ruurlo

RUURLO - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Ruurlo gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties.

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Grietje Weenk, collectecoördinator voor de Nierstichting in Ruurlo. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.”

Collecteren in coronatijd
In Ruurlo is gekozen om huis-aan-huis brieven te verspreiden met daarop een QR-code en het bankrekeningnummer van de Nierstichting. Iedereen kan op zijn gemak een keus maken op welke manier men wil doneren en welk bedrag. De QR-code kan eenvoudig via een mobiele telefoon gebruikt worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden