Dit jaar geen activiteiten meer bij Vrouwen van Nu Ruurlo

Dit jaar geen activiteiten meer bij Vrouwen van Nu Ruurlo

‘We hopen in januari de draad weer op te pakken’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Gezien de omstandigheden in verband met het corona virus is het bestuur van de Ruurlose vrouwenvereniging Vrouwen van Nu genoodzaakt de ledenactiviteiten tot 31 december van dit jaar niet door te laten gaan. Vandaar dat het bestuur ook geen traditioneel activiteitenboek heeft samengesteld waarin alle activiteiten vermeld zouden staan die men tot en met juni volgend jaar had willen organiseren met als hoogtepunt het 75-jarig bestaan van de afdeling.

Tot die tijd moeten de Vrouwen van Nu het houden bij individuele contacten, een praatje in de supermarkt een telefoongesprek en mailen. “We bevinden ons in een hele bizarre situatie waarin iedereen verzocht wordt om zich op veilige afstand van elkaar te bewegen. Ook voor ons is dit een situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt in het inmiddels bijna 75-jarig bestaan van de vereniging. Ook wij moeten zoeken naar wat we moeten doen en wat vooral niet. Aandacht voor elkaar is belangrijk in deze periode. Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven, zeker in deze tijden. De ontwikkelingen moeten worden afgewacht. Maar zodra de leden elkaar weer mogen ontmoeten, pakken we de draad weer op en gaan we weer genieten van alle mooie avonden, activiteiten en de workshops. Hopelijk kunnen we vanaf januari weer bij elkaar komen”, aldus secretaris Rina van Leeuwen van de Vrouwen van Nu Ruurlo.

Voorlopig
Daarom heeft het bestuur een voorlopig programma vanaf begin 2021 samengesteld. Zo is de winnaar van expeditie Robinson Jan Bronninkreef en zijn vrouw Ineke op 21 januari te gast en houdt men die avond ook een inzameling voor de voedselbank. Op 18 februari vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats en zorgen de leden uit de wijken 6 en 10 die avond voor een culturele invulling. Op 19 maart is burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland te gast om de Ruurlose vrouwen iets te vertellen over zijn werkzaamheden. Op 1 april vindt er een koffiemiddag plaats met als speciale gast oud huisarts en dialectkenner Dick ten Hoopen. Op 15 april komt Gerda Marsman de vrouwen vertellen over haar grote passie: het fietsen door verschillende continenten en op 20 mei is het duo Michel en Tejo met de voorstelling ‘Gezellig naar de camping’ te gast. Op 4 juni hoopt Vrouwen van Nu Ruurlo haar 75-jarig bestaan op een feestelijke wijze te vieren. Tenslotte vindt op zaterdag 7 augustus de traditioneel rommelmarkt op het Kerkplein plaats die begin augustus van dit ook geen doorgang vond in verband met de coronacrisis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden