Goed bezochte open dag Scouting Ruurlo
In de kampvuurkuil brandde de hele middag een gezellig vuur. Foto: PR
In de kampvuurkuil brandde de hele middag een gezellig vuur. Foto: PR

Goed bezochte open dag Scouting Ruurlo

RUURLO – Een kleine twintig gezinnen, en daarmee enkele tientallen kinderen, bezochten zaterdagmiddag 5 september de open dag van Scouting Ruurlo in en rond het clubgebouw aan de Gotinkveldweg.

De scouts en hun bezoekers troffen het ontzettend met het weer. Vooral op het open veld achter de blokhut, waar een klimtoren en een hindernisbaan waren opgesteld, was het lekker warm in het zonnetje. Tijdens de open dag was er voor iedereen wat te doen. Naast de hiervoor genoemde activiteiten kon men bijvoorbeeld hangend aan de tokkelbaan naar beneden. Deze was in het bos opgebouwd. De jongste liefhebber hiervoor was pas drie jaar oud. In de kampvuurkuil brandde de hele middag een gezellig vuur en was er de mogelijkheid daarboven een pizzastokbroodje te bakken. Voor de jongsten was er op het gedeelte naast de blokhut nog de mogelijkheid om gigantische zeepbellen te maken.

Scouting richt zich, onder het motto ‘Laat je uitdagen!’ op kinderen en jongeren in de leeftijd van vijf tot achttien jaar. Scouting Ruurlo kent vier speltakken (leeftijdsgroepen), de Bevers (5-8 jaar), de Welpen (8-11 jaar), de Scouts (11-15 jaar) en de Explorers (15-18 jaar). Het is een gemengde groep, van alle speltakken zijn zowel jongens als meisjes lid.

Scoutinggroep Ruurlo beleefde een geslaagde middag, ter plekke konden al een aantal nieuwe jeugdleden worden ingeschreven en waarschijnlijk komen er daar nog enkele bij. “De groep heeft dat ook nodig, vooral bij de jongste en de oudste leeftijdsgroep. Je hebt minstens een stuk of tien jongens en meiden nodig wil je een echt scouting-waardig programma draaien”, aldus voorzitter Pieter Corée van Scouting Ruurlo.

Respect
Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en om respect te hebben voor de ander. Bij Scouting Ruurlo is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, scouting staat open voor iedereen. Kinderen die kennis willen maken zijn van harte welkom. Ze kunnen eerst een keer of drie meedraaien, voordat ze definitief beslissen om lid te worden. Recent onderzoek toont aan dat kinderen met een scoutingachtergrond beter scoren op life-skills dan niet-scouts.


www.scoutingruurlo.nl

www.facebook.com/scoutingruurlo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden