Activiteiten KunstKring Ruurlo weer van start
De korte cursus wolvilten markeert het begin van het seizoen van de KunstKring Ruurlo. Foto: Louis Swart
De korte cursus wolvilten markeert het begin van het seizoen van de KunstKring Ruurlo. Foto: Louis Swart

Activiteiten KunstKring Ruurlo weer van start

RUURLO – Deze week wordt de nieuwe Programmakrant van de KunstKring verspreid. Ook dit seizoen is er een gevarieerd aanbod van lezingen, exposities, cursussen en concerten. Maandag 14 september verzorgt docente Wil de Waard de aftrap van het culturele seizoen met de eerste bijeenkomst van haar korte cursus Wolvilten en hiervoor zijn nog plekken vrij!

Wolvilten, een veelzijdige, oorspronkelijke manier om met textiel te werken, dateert al uit de prehistorische bronstijd en dat was zo’n 3.500 jaar geleden. Wolvilten is dus een eeuwenoude techniek, maar kent veel moderne toepassingen. Van sieraden tot tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen: het kan allemaal met vilt.

Vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. ‘Kaarden’ is het ontwarren van de vezels door een wolkam of handkaarder: een plankje met stalen en een beetje omgebogen punten. Wil de Waard is inmiddels een bekend gezicht bij de KunstKring Ruurlo. Al heel veel cursisten hebben onder haar leiding ervaring opgedaan met deze bijzondere manier van textiel verwerken. Tijdens de eerste les wordt de basistechniek geleerd en in de twee volgende lessen kan de eigen fantasie de vrije loop gelaten worden. Ook is er de mogelijkheid om met meerdere cursisten samen aan een object te werken.

Voor wie wel eens wil kennismaken met wolvilten, is dit een mooie gelegenheid om dat in drie bijeenkomsten (14, 21 en 28 september) te doen. Wie al meer bedreven is, kan op eigen niveau aan de slag. Kijk voor meer informatie én aanmelden op de website.

Coronamaatregelen
De cursus wordt gegeven in het atelier van de Kunstkring op de eerste verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De inrichting van het atelier is dusdanig aangepast, dat de cursussen in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en tussen de deelnemers onderling worden gegeven. Ook het aantal deelnemers is volgens een corona-protocol geregeld.

Programmakrant
Voor mensen wiens huisadres niet binnen het verspreidingsgebied van de Programmakrant valt, is er de mogelijkheid om een exemplaar op te halen bij diverse VVV’s in de regio (vanaf 15 september) of te downloaden via de website, onder het kopje ‘Actueel’.


kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden