Dick Marsman overhandigt Maarten Gotink onder toeziend oog van Emiel klein Bluemink, Dennis Nijenhuis en Richard Haakmeester (van links af) de waardebonnen. Foto: Jan Hendriksen
Dick Marsman overhandigt Maarten Gotink onder toeziend oog van Emiel klein Bluemink, Dennis Nijenhuis en Richard Haakmeester (van links af) de waardebonnen. Foto: Jan Hendriksen

Waardebonnen voor deelnemers ‘Reurle in ‘t Lech’

Algemeen

‘Om voor nog meer reuring en beleving te zorgen’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Als stimulans om nog meer gezelligheid te creëren in de buurt of straat tijdens de Ruurlose Septemberfeesten ontvangen alle straten en buurtverenigingen die jaarlijks deelnemen aan de verlichtingsroute van Oranjevereniging Ruurlo waardebonnen ter waarde van 75 euro die te besteden zijn bij de leden van de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV). Oranjevereniging Ruurlo bestaat dit jaar 75 jaar.

De activiteiten in het kader van de Ruurlose Septemberfeesten vinden dit jaar - grotendeels - geen doorgang in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Alleen de verlichtingsroute die dit jaar door Oranjevereniging Ruurlo onder de titel ‘Reurle in ‘t Lech’ wordt gepresenteerd, gaat door. Maandagavond overhandigden Richard Haakmeester (bestuurslid) en Dick Marsman (voorzitter van de verlichtingscommissie) van Oranjevereniging Ruurlo aan het bestuur van de buurtvereniging van de Kerkstraat de waardebonnen. Aansluitend togen Haakmeester en Marsman naar de Borculoseweg die als ‘langste straat’ al sinds mensenheugenis aan de verlichtingsroute deelneemt. De Kerkstraat neemt dit jaar overigens met vernieuwde straatversiering deel aan de verlichtingsroute. De sfeervolle versieringen met als thema ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ die de afgelopen acht jaar tijdens de Septemberfeesten de straat sierden, waren ‘op’ en aan vervanging toe. Hoe de vernieuwde versiering er uit komt te zien en welk thema het draagt blijft nog ongewis. “De mensen moeten van donderdag 10 tot en met zondag 13 september maar komen kijken. Dan zullen ze verrast worden”, aldus bestuurslid Maarten Gotink van de buurtvereniging. Aan welk aspect de waardebonnen ter waarde van 75 euro worden besteed konden de medebestuursleden Emiel klein Bluemink en Dennis Nijenhuis nog niet vertellen. “Aan de invulling van de gezellige straatavond op donderdag of aan iets extra’s tijdens de verlichtingsroute.” Dick Marsman hoopt op de laatste invulling. “We hopen dat de deelnemende straten voor wat extra reuring en beleving zorgen tijdens de verlichtingsroute. En daar kun je van alles bij bedenken. Bijvoorbeeld door zelf muziek in de straat te verzorgen, zoals bijvoorbeeld kinderen die als dj of als levende standbeelden optreden.”

Sterrit
Bijna alle vijftig straten die normaliter aan de zeventien kilometer lange verlichtingsroute deelnemen, hebben toegezegd aan ‘Reurle in ‘t Lech’ deel te nemen. Een aantal activiteiten tijdens ‘Reurle in ‘t Lech’ staan inmiddels vast. Zo wordt er donderdagavond 10 september een optocht van oldtimers (trekkers, brommers en auto’s) door de verlichte straten gehouden en vindt er vrijdag- 11 en zaterdagavond 12 september een sterrit plaats met nevenactiviteiten die specifiek bedoeld zijn voor de Ruurloërs. Zondagavond 13 september kunnen alle andere belangstellenden de verlichtingsroute komen bezichtigen. Daarnaast wil de Ruurlose horeca enkele feestelijke kleinschalige initiatieven ontplooien rondom de Dorpsstraat. Uiteraard zijn zij hierbij afhankelijk van de landelijke richtlijnen om ieders gezondheid te borgen. “Ideeën zijn er in overvloed. Maar de horeca moet ze nu nog in de juiste vorm zien te gieten.” Richard Haakmeester en Dick Marsman hopen dat de deelnemers die per fiets of met de auto aan de sterrit deelnemen in vele straten en buurten een feestgevoel ervaren. “Vanuit de Oranjevereniging Ruurlo hopen wij in de route kleinschalige muziekoptredens en een hapje aan te kunnen bieden.”

Publieksprijs
Deelnemers aan de sterrit geven na afloop de straat die de leukste belevenis heeft gegeven hun stem voor de speciaal ingestelde Publieksprijs, beschikbaar gesteld door Kluswijs Ruurlo. Dick Marsman: “Naast de jaarlijkse Achterhoek Nieuws Stratenprijs voor de mooiste straatverlichting, beoordeeld door een onafhankelijke jury, hebben we dit jaar een publieksprijs ingesteld voor de meeste gezellig aangeklede straat.”

Drive-in bioscoop
Naast ‘Reurle in ‘t Lech organiseert Oranjevereniging Ruurlo op vrijdag 11 en zaterdag 12 september ook een drive-in bioscoop met oude filmbeelden uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw van Ruurloër Jan Lievestro. Op beide dagen vinden er een aantal voorstellingen plaats. Reserveren voor één van de voorstellingen kan binnenkort via de website van Oranjevereniging Ruurlo.


www.oranjevereniging
ruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant