Er ontstonden afgelopen dagen soms lange wachtrijen voor de toegangspoort van zwembad De Meene. Foto: PR
Er ontstonden afgelopen dagen soms lange wachtrijen voor de toegangspoort van zwembad De Meene. Foto: PR

Wachtrijen voor poort zwembad De Meene

Algemeen

Corona leidt tot maximaal aantal bezoekers van 1250

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Een verrassing was het absoluut niet. Maar dat de wachtrij voor de toegangspoort van zwembad De Meene tijdens de afgelopen tropische zomerdagen in het begin van de ochtend al zou oplopen tot wel honderd meter was toch wel een verrassing voor het zwembadpersoneel, de bestuursleden en de vrijwilligers van Stichting Zwembad Ruurlo.

“Door de tropische temperaturen zoeken mensen toch de verkoeling van een zwembad op. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Want door de corona-maatregelen kon ons zwembad in het voorseizoen maar beperkt open. De grote toeloop in de afgelopen dagen compenseert financieel enigszins het slechte voorseizoen”, zegt voorzitter Erik Aagten van Stichting Zwembad Ruurlo zondagmiddag terwijl hij in een felgekleurd hesje deze middag als verkeersregelaar bezoekers de weg wijst naar hun parkeerplaats.

Maximum
Vanwege de corona-maatregelen heeft zwembad De Meene momenteel wel een maximum bezoekersaantal van 1250 ingesteld. Dit had tot gevolg dat afgelopen dagen in de loop van de middag tal van bezoekers teleurgesteld moesten worden omdat het maximale aantal al bereikt was. Erik Aagten: “Als we op dat maximum zitten laten we niet eerder weer nieuwe bezoekers toe totdat er weer mensen zijn vertrokken. Anders kunnen we de anderhalve meter die van toepassing is niet hanteren. En dat is best frustrerend." Die extra drukte wordt ook veroorzaakt door de vele vakantiegangers die in de Ruurlo en omliggende plaatsen op vakantie zijn en verkoeling zoeken in het Ruurlose zwembad. Het is dus zaak om op tijd te komen.
Het handhaven van de anderhalve meter bij zwembad De Meene ging best wel goed. Het personeel liep regelmatig rond over het terrein om mensen die te dicht bij elkaar zaten daarop aan te spreken. Opvallend daarbij was wel dat menigeen opeens familie van elkaar was. Ook werd er meerdere keren per dag omgeroepen aan welke regels de badgasten zich moesten houden.

Verkeersregelaars
Verscheidene vrijwilligers en bestuursleden van Stichting Zwembad Ruurlo hebben de afgelopen week geholpen als verkeersregelaar om de bezoekers die met de auto kwamen de weg te wijzen naar hun parkeerplaats. Erik Aagten: “We hebben deze ‘regelaars’ ook ingezet om de parkeeroverlast aan de aangrenzende woonwijk ’t Loo zo veel mogelijk te beperken en om de toestroom van de bezoekers zo goed mogelijk te begeleiden. En dat heeft zeker geholpen. Tot slot goed om te melden dat alle bezoekers die de afgelopen dagen moesten wachten in verband met de drukte dit geen probleem vonden. De sfeer was steeds gemoedelijk en gezellig.”

Extra lang open
Ook de komende dagen is zwembad De Meene extra lang geopend. Houd de website en de sociale media van zwembad De Meene daarom goed in de gaten voor de verruimde openingstijden en de eventuele extra activiteiten die er worden georganiseerd. Zo stond er vorige week onder meer een buikschuifbaan op het zwembad. Als de weersvooruitzichten goed blijven, dan zullen er zeker weer extra activiteiten op recreatiebad De Meene worden georganiseerd.

Ook de komende dagen is zwembad De Meene extra lang open. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant