Initiatiefneemster Paula Kakkenberg (r) met vrijwilligster Anouk Goessens Foto: Rob Weeber
Initiatiefneemster Paula Kakkenberg (r) met vrijwilligster Anouk Goessens Foto: Rob Weeber

De burger centraal in het Burgerlokaal

BORCULO - De invulling van een hulpvraag vanuit een buurtgezin bracht de Borculose Paula Kakkenberg het besef dat er nog steeds veel onzichtbare behoefte aan zorg en ondersteuning onder de mensen in Borculo bestaat. De inzet voor haar buurtbewoner gaf voldoening en tevens de doorslag om hier werk van te maken. Ze wendde zich tot het Naoberfonds met haar plan voor het Burgerlokaal, een plek waar Borculoërs zomaar even binnen kunnen lopen en verbinding kunnen leggen.

Door Rob Weeber

Ontmoeting met een kop koffie is de opzet van het Burgerlokaal. Het is tevens een mogelijkheid waar mensen hun vragen kwijt kunnen. “Mijn ervaring is dat mensen niet zo snel bij de gemeente aankloppen voor hulp", licht Paula haar initiatief toe. “Maar de hulpvragen liggen er wel. Ze zijn bovendien heel uiteenlopend. De een zoekt vervoer en de ander wil meedoen aan een dagactiviteit of zoekt wat hulp bij het bezorgen van de boodschappen. De start zal vooral gericht zijn op het met elkaar in contact laten komen van de inwoners van Borculo, een luisterend oor. Dat geldt niet alleen voor oudere mensen, ook jongeren zijn hier welkom. Gaandeweg echter is het de bedoeling dat we ook een informatievoorzieningsplek en wegwijsloket kunnen worden voor gerichte vragen. Door de opkomst van de digitale wereld gaat veel persoonlijk contact met de burger verloren en dat is jammer. Feitelijk vormen we een aanvullend initiatief op alle instanties die er al zijn, met dat verschil dat je bij ons gewoon even binnen kunt lopen.”

Het Burgerlokaal start als een pilotproject van 9 maanden. Locatie is Jimmy’s in Borculo aan de Voorstad 13A. De opening is zaterdag 29 augustus om 9.00 uur. Het Burgerlokaal is daarna iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend. Voor de koffie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De organisatie houdt rekening met het coronavirus. Er is tevens goedkeuring van de BOA’s van de gemeente Berkelland voor de inrichting en het gebruik van de ruimte. Meer informatie over het Burgerlokaal is straks te zien op de Facebookpagina die nog in ontwikkeling is. Het Burgerlokaal beschikt over het volgende e-mailadres: burgerlokaal@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden