Vorig jaar werd op initiatief van een aantal Ruurloërs de kerstboom op het Kerkplein feestelijk versierd. Foto: Jan Hendriksen
Vorig jaar werd op initiatief van een aantal Ruurloërs de kerstboom op het Kerkplein feestelijk versierd. Foto: Jan Hendriksen

Gemeente Berkelland bezuinigt kerstbomen weg

Gemeente Berkelland bezuinigt kerstbomen weg

ROV zorgt dit jaar voor grote kerstboom in het centrum van Ruurlo

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Op het Ruurlose Kerkplein wordt eind dit jaar door de gemeente Berkelland geen grote kerstboom geplaatst. Dat zelfde geldt voor de grotere pleinen in Borculo, Eibergen, Neede en in de kleinere woonkernen in Berkelland.

De gemeente Berkelland wil namelijk flink bezuinigen op de meerjarenbegroting en schrapt daarom onder meer de kerstversieringen. Het niet plaatsen van de kerstbomen levert volgens de gemeente een besparing van tienduizend euro per jaar op. Het college van burgemeester en wethouders wil de kerstversieringen in de kernen overlaten aan de samenleving. Dat bekent dat inwoners, bedrijven en organisaties er zelf voor moeten zorgen dat er een kerstboom in hun kern komt te staan. “In Ruurlo gaat de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV, red.) dit verzorgen”, zo laat voorzitter Sven Bonsel van de ROV weten. Vorig jaar namen de Ruurloërs Els Neeter, Loek Terwee, Sietske van Fulpen en Heleen Weerkamp het initiatief om samen met de ROV de kerstsfeer in Ruurlo te verhogen door de kerstboom van de gemeente op het Kerkplein sfeervol te ‘versieren’ en de sfeerornamenten in de Dorpsstraat van de ROV te voorzien van goud- en zilverkleurige ballen wat voor een veel sfeervoller aanzien zorgde. Ook dit jaar krijgt deze actie van de vier Ruurlose dames een vervolg. Sven Bonsel: “Dat kan mede door de statiegeldactie op initiatief van het viertal bij supermarkt Plus Kogelman begin dit jaar. Wat maar liefst 1500 euro opbracht voor deze speciale actie waardoor uitbreiding van kerstsfeer in de Dorpsstraat gerealiseerd kan worden.”

Petitie
De wat anonieme petitie die de Berkellandse Annet Geerdink ruim zeven weken geleden via de website www.petitie.nl opstartte met als motto ‘Kerst met grote kerstbomen in Berkelland’ leverde tot op heden nog geen grote respons op. Maar zes Berkellanders ondertekende tot op heden de petitie. “Na een jaar met veel ellende vanwege alle toestanden rondom het coronavirus, een flinke verhoging van de OZB, en dan ook nog alle gezelligheid met kerst weg halen vanwege bezuinigingen... Dacht 't niet”, aldus de argumentatie van Geerdink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden