Open tuinen in Ruurlo en Barchem

RUURLO - Twee tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin weer open. Het zijn twee totaal verschillende tuinen. Tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40, naast de Agneta molen in Ruurlo, is op zaterdag 8 en zondag 9 augustus van 10.00 tot 17.00 uur geopend en op donderdagavond 13 augustus. Op die avond is naast Hof te Ruurlo ook de tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem geopend, vanaf 18 uur. Beide tuinen liggen ongeveer vijf kilometer uit elkaar en zijn goed op de fiets te bezoeken.

De tuin van de familie Bannink is een wat kleinere tuin van ongeveer 950 vierkante meter, bestaande uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de zomer bloeien er veel dahlia’s. Koffie en thee zijn verkrijgbaar.
De tuin Hof te Ruurlo is 1100 vierkante meter groot en opgedeeld door muurtjes en taxushagen. Er zijn diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, want waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder andere de hosta’s, heuchera’s, veel éénjarigen en kuipplanten staan in potten (ongeveer 800 ) zodat er leuk mee geschoven kan worden. De vele pergola’s zijn begroeid met tal van verschillende en bijzondere klimplanten. Ook zijn er vijvers, terrassen en bankjes zodat men de tuin vanuit diverse plekken kan bekijken. Meer informatie op onderstaande website.
Beide tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen etc. Honden zijn niet toegestaan. De corona-regels worden gevolgd.


www.hofteruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden