In september van start: een doedelzakorkest voor kinderen. Foto: The Scottish Schools Pipes and Drums
In september van start: een doedelzakorkest voor kinderen. Foto: The Scottish Schools Pipes and Drums

Juvenile Pipe Band start in september in Borculo met een open dag

BORCULO - Op woensdag 9 september is er van 19:00 tot 20:30 een open avond bij Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo naar aanleiding van de opstart van een Juvenile Pipe Band (een doedelzakband voor kinderen).

In Nederland is het uniek, maar wie op Google zoekt naar 'Juvenile pipe band' ziet dat er wereldwijd ontelbaar veel te vinden zijn. Met name in Schotland wordt er ook vanuit het basisonderwijs veel aandacht geschonken aan de opleiding van pipers en drummers. Kinderen leren al jong de basistechnieken en groeien uit tot de beste spelers in de wereld. Zo zijn er zelfs wereldkampioenschappen voor Juvenile Pipe Bands.
Hoewel Highland Valley al veel jeugd heeft opgeleid, denkt de organisatie met dit initiatief de drempel voor kinderen te verlagen. Het is immers het leukste om samen met leeftijdsgenoten muziek te kunnen maken. Highland Valley begint in september met dit initiatief. Iedere woensdagavond worden kinderen opgeleid op pipes of drums en krijgen zij les van ervaren docenten. Kinderen vanaf acht jaar kunnen les krijgen op doedelzak, snare drum, tenor drum of bass drum.
Naast algemene muzikale vorming en speeltechniek, vormen discipline, samenspel en saamhorigheid een belangrijk onderdeel voor de vorming van een Juvenile Pipe Band. Mede geïnspireerd door de bevriende Preston Lodge High School Pipe Band uit Prestonpans, Schotland, zal Highland Valley deze opleiding speciaal inrichten voor kinderen vanaf 8 jaar. Na de gratis proefperiode van twee maanden kunnen leerlingen lid worden. En naar gelang de ontwikkeling van de leerling, kunnen zij aansluiten bij de pipe band en meespelen bij optredens in binnen- en buitenland.
Geïnteresseerden zijn geheel vrijblijvend welkom op de open avond op 9 september tussen 19:00 en 20:30 aan het Jonkerspad 1 in Borculo. Voor vragen kan worden gemaild naar secretariaat@highland-valley.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden