Naoberbus en VDB gaan weer rijden

BERKELLAND - Het bestuur heeft samen met de coördinatoren besloten tot het herstarten van de dienstverlening van de Naoberbus en de Vervoersdienst Berkelland (VDB) per 1 augustus.

De door het kabinet ingevoerde versoepelingen plus de toenemende vraag van cliënten en instellingen en de bereidheid bij de vrijwilligers om weer te gaan rijden vormen de aanleiding voor de hervatting van de dienstverlening. De versoepelingen maken het mogelijk om binnen de regelgeving (Sectorprotocol Veilig Zorgvervoer vanaf 18 jaar en ouder van KNV/FNV/CNV Vakmensen en de richtlijnen van het RIVM) de service weer op te starten.
De Naoberbus rijdt van maandag tot en met zaterdag, maar de rijtijden beperken zich tot de periode van 9.00 tot 17.00 uur en een rit aanvragen kan alleen tussen 9.00 en 12.00 uur op het telefoonnummer 06-13839915. De Vervoersdienst Berkelland rijdt gewoon zeven dagen per week van 06.00 tot 18.00 uur.
Op basis van de protocollen zoals uitgegeven door het KNV en de vakbonden is een eigen protocol gemaakt. Voor de planners en de chauffeurs wordt een instructiemiddag georganiseerd om iedereen op de hoogte te brengen van de protocollen en de hygiëne maatregelen.
De chauffeurs van de Naoberbus dragen persoonlijke beschermingsmiddelen zoals voorgeschreven in het protocol. De Noaberbus rijdt voorlopig alleen met de bus. Daarbij wordt een maximum aantal van vier passagiers gehanteerd. Voor de VDB geldt een maximum van twee twee passagiers. Passagiers van de Naoberbus en de VDB moeten zelf zorgen voor een mondkapje; dat mag een niet-medisch exemplaar zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden