Het gezamenlijk ontbijt na een korte nacht. Foto: PR
Het gezamenlijk ontbijt na een korte nacht. Foto: PR

Groep 8 Willibrordus toch op kamp

RUURLO - De kinderen van groep 8 van de Willibrordusschool in Ruurlo zijn het afgelopen weekend toch op schoolkamp gegaan.

Het kamp zou oorspronkelijk van 18 tot en met 20 mei door school georganiseerd worden. Maar de schoolleiding kreeg van de overkoepelende organisatie SKBG te horen dat vanwege de coronacrisis geen enkele vorm van overnachten was toegestaan. De ouders van de zeventien kinderen van groep 8 vonden dat hun kinderen toch een mooi afscheid van de basisschool verdienden. Daarom sloegen zij de handen ineen en binnen enkele dagen was een compleet programma en een verrassende locatie geregeld. Verschillende sponsoren werden benaderd om een bijdrage te leveren; dat was niet tegen dovemansoren gezegd.
Om het cirkeltje rond te maken, werd ‘juf’ Paulien Pierik gevraagd of de kinderen misschien bij haar op het erf konden logeren. Omdat de kinderen vroeger als kleuters ter afsluiting van het schooljaar bij hun juf waterspelletjes deden, leek dit een heel mooie plek. Paulien reageerde meteen heel enthousiast.
De kinderen werden op de laatste schooldag traditiegetrouw uitgezwaaid door alle leerlingen, leerkrachten en ouders. Toch zou dit niet de laatste keer zijn dat zij op school waren. 's Middags werden zij namelijk op school verwacht om hun slaapspullen te brengen. Daarna volgde het middagprogramma onder leiding van meester Marco en juf Anne. Het Klimbos, een barbecue, lasergamen en een film stonden op het programma. Om middernacht zwaaiden de ouders hun kinderen nog eens uit voor het kamp. Aangekomen op de boerderij van Pierik kon de rest van het feest beginnen.
Na een heerlijk ontbijt stonden klootschieten en -hoe kan het ook anders- waterspelletjes op het programma. Tijdens het spel Ik Houd van Holland werd er flink genoten van vers gebakken kibbeling. Daarna moest flink geoefend worden voor de Bonte Avond. Alle ouders waren aanwezig en zagen een hilarisch programma dat geheel bedacht en uitgevoerd werd door de leerlingen. Eregast van de avond was natuurlijk juf Paulien die nog een cadeau van de ouders in ontvangst mocht nemen. Hapjes en drankjes voor kinderen en ouders werden zelf meegenomen en gesponsord. Kampvuur met een spannend verhaal maakten deze dag compleet.
Na weer een korte nacht werd een rondje ochtendgymnastiek niet erg enthousiast ontvangen. Er werd dus maar snel opgeruimd, zodat iedereen moe maar voldaan naar huis kon gaan om de zomervakantie in te luiden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden