Parallelweg Groenloseweg ligt er weer strak bij
Het asfalt van de parallelweg was er zeer slecht aan toe en de bermen waren kapotgereden. De provincie Gelderland heeft daarom niet alleen voor een nieuw wegdek gezorgd maar worden de bermen van die parallelweg voorzien van grasbetonblokken. Foto: Jan Hendriksen.
Het asfalt van de parallelweg was er zeer slecht aan toe en de bermen waren kapotgereden. De provincie Gelderland heeft daarom niet alleen voor een nieuw wegdek gezorgd maar worden de bermen van die parallelweg voorzien van grasbetonblokken. Foto: Jan Hendriksen.

Parallelweg Groenloseweg ligt er weer strak bij

Wegdek parallelbaan tussen Ruurlo en Groenlo geheel vernieuwd

Door Jan Hendriksen

RUURLO - De wegwerkzaamheden aan de provinciale parallelweg van de Groenloseweg tussen Ruurlo en Groenlo (N319) vorderen in gestaag tempo. In de afgelopen twee weken is het wegdek van de parallelbaan geheel vernieuwd.

Het asfalt van deze baan was er zeer slecht aan toe en ook waren de bermen kapotgereden. De provincie Gelderland heeft daarom niet alleen voor een nieuw wegdek gezorgd maar zal ook grasbetonblokken aanbrengen in de bermen. Als het werk is gedaan gaat de maximumsnelheid op de parallelweg van tachtig terug naar zestig kilometer per uur.
Ook het wegdek op de hoofdrijbaan tussen Ruurlo (vanaf de N315) en Groenlo (N18) is toe aan groot onderhoud. Verder wordt de brug over De Meibeek vervangen en worden diverse rotondes gerenoveerd. Voor een aanpassing van de kruising met de Veldpapendijk in Groenlo is de hoofdrijbaan drie weken afgesloten. Daarnaast worden overbodige aansluitingen verwijderd (in overleg met eigenaren/aanwonenden), verhoogde geleiders aangebracht bij linksaf vakken, het aantal parkeerhavens verminderd, betonbanden aangebracht om bermschade te voorkomen en diverse verlichting en bewegwijzering vervangen.
Aanvankelijk was het voorts de bedoeling maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de bomenlaan te herstellen. De provincie Gelderland heeft echter besloten om de plannen hiervoor te laten wachten op het nieuwe bomen- en bosbeleid.
Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 11 september is de hoofdrijbaan vanaf de rotonde N315/N319 (Ruurlo) tot en met de rotonde Marskramer (Groenlo) vanwege de werkzaamheden geheel afgesloten. Er worden omleidingsroutes aangegeven.

Afgesloten
In verband met de werkzaamheden aan de N319 (Vordenseweg) is komend weekeinde de rotonde N319/N315 (Vordenseweg-Zelhemseweg) afgesloten. Deze gaat op vrijdagavond 24 juli vanaf 20.00 uur dicht en is ook de hele zaterdag 25 juli gesloten voor verkeer. Het N319-weggedeelte vanaf deze rotonde tot Kranenburg is tot en met 31 juli geheel afgesloten. De Vordense buurtschap Medler is middels een speciale omleidingsroute wel bereikbaar.
Ook bij Medler wordt het nodige veranderd. Daar moet straks het verkeer van de zijwegen Onsteinseweg en Schoneveldsdijk verplicht stoppen alvorens de N319 op te rijden. Het beperkte zicht door de bebouwing in combinatie met de maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur bemoeilijken namelijk het oprijden van de provinciale weg.

Voorrang
Ook wordt op het Medler de voorrangsregeling voor het fietspad op de kruising met de Onsteinseweg gewijzigd. In de nieuwe situatie hebben (brom)fietsers op het (brom)fietspad voorrang op het verkeer dat van die zijweg komt. In 2017 was door de provincie Gelderland al een onderzoek gedaan naar al deze knelpunten. Verder wordt ter hoogte van Medler een geluidreducerende toplaag op het wegdek aangebracht.
Tijdens de verkenning en in overleg met bewoners en belanghebbenden langs de weg is geconstateerd dat er onveilige situaties ontstaan als gevolg van inhaalbewegingen binnen de bebouwde kom van Kranenburg en nabij buurtschap Medler. De provincie stelt daarom op deze weggedeelten een inhaalverbod op de hoofdrijbaan in. Dit wordt kenbaar gemaakt door het aanbrengen van doorgetrokken streep op de as van de weg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden