Stichting Taxus Taxi roept op  om taxussnoeisel te doneren. Foto: PR
Stichting Taxus Taxi roept op om taxussnoeisel te doneren. Foto: PR

Taxushaag snoeien in ‘strijd tegen kanker’

Stichting Taxus Taxi op zoek naar taxusdonateurs

BERKELLAND - De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi blijkt ook dit jaar weer een groot succes. Inmiddels weten duizenden taxusdonateurs hun weg naar de stichting te vinden. Toch wil de stichting graag een oproep doen aan alle mensen binnen het inzamelgebied, om het taxussnoeisel aan hen te doneren. De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengt per adres minder is. Extra hulp is daarom van harte welkom!

De stichting heeft dit jaar zich het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Zij zijn al goed op weg en hebben op dit moment ruim 218.900 kilo taxussnoeisel ingezameld goed voor 1824 chemotherapieën. Ondanks deze prachtige opbrengst zorgt de droogte, bij de start van het seizoen, ervoor dat de opbrengt per adres minder is. De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te behalen, maar daar hebben zij wel de hulp van alle taxusbezitters, binnen het inzamelgebied, bij nodig. Inmiddels heeft de stichting het inzamelgebied alweer wat uitgebreid en roepen zij middels dit bericht nogmaals op om zoveel mogelijk taxussnoeisel te doneren.

Alleen bruikbaar snoeisel
Houdt bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij, om een kuil ter grootte van een voetbal te maken, in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen 
De uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas en de opvangzeilen worden druk bezocht. Zo heeft de stichting onder andere in samenwerking met de Welkoop, Boerenbond en Intratuin in het inzamelgebied uitgiftepunten gecreëerd. Zo is er altijd dicht bij huis wel een plek te vinden waar deze materialen opgehaald kunnen worden. Alle uitgiftepunten zijn terug te vinden via de website: www.taxutsaxi.nl/uitgiftepunten. Ook de kleine hoeveelheden samen kunnen een groot verschil maken. Op verschillende punten heeft de stichting inzamelpunten ingericht. Hier kan men, zonder afspraak, terecht voor zowel het inleveren van kleine, als ook grote hoeveelheden taxussnoeisel. Onder andere bij De Ank hoveniers te Zeddam en groencentrum Wenninkhof in Meddo bij Winterswijk. Andere inzamelpunten zijn te vinden op de website: www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. De inzamelpunten zijn op de website oranje van kleur. Via de website is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor het afhalen van snoeisel door de Taxus Taxi.


www.taxustaxi.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden