Aan het eind van de middag werd het programma voortgezet met het ‘Uutzwaai’n’ van Willemien. van Uhm. Foto: PR
Aan het eind van de middag werd het programma voortgezet met het ‘Uutzwaai’n’ van Willemien. van Uhm. Foto: PR

Fantastische afscheidsdag juf Willemien van Uhm

RUURLO – Kinderen, ouders, genodigden en vele andere betrokkenen vierden vrijdag 10 juli het afscheidsfeest voor de vertrekkende locatiecoördinator Willemien van Uhm van de Kerst Zwartschool. Natuurlijk vermoedde Willemien wel dat er iets gaande was in de weken voorafgaand aan de feestdag. Maar dat het zo groots zou zijn, ontroerde haar zeer. “Het was een fantastische dag. Van begin tot eind ben ik van de ene verrassing in de andere gevallen. Deze dag vergeet ik mijn leven lang niet meer”, zo reageerde Willemien een dag na het grote feest.

De afscheidsdag begon al vroeg voor Willemien, die op deze dag bijgestaan werd door haar rots in de branding, echtgenoot Maurits. Rond een uur of acht werd Willemien thuis opgehaald. Onder begeleiding van de leerlingen van groep acht en enkele leerkrachten ‘toerde’ Willemien in een zijspan door heel Ruurlo. Dat ze genoot van alle festiviteiten bleek wel uit de glimlach van oor tot oor. Een glimlach die ook niet meer verdween de rest van de dag. Na de tour werd ze door alle leerlingen voor de school opgewacht en toegezongen. Voor haar geweldige inzet voor de school, kreeg ze namens alle leerlingen een speciaal voor haar ontworpen halssieraad aangeboden. Alle groepen hebben haar de rest van de ochtend vermaakt met een grote diversiteit aan optredens. Voor iedere leerling had juf Willemien een persoonlijk cadeautje geregeld.

Aan het eind van de middag werd het programma voortgezet met het ‘Uutzwaai’n’ van Willemien. Ondertussen waren ook haar twee dochters met hun partners en haar kleindochter Sophie van de partij. Willemien waardeerde het enorm dat zovelen de moeite namen om bij haar langs te komen en haar te bedanken. De dag werd afgesloten met een receptie in besloten kring. Lovende woorden werden er gesproken door Mardine van der Spoel namens het team en Co van Schaijk (directeur Onderwijsteam 4). Maar ook de speech van Willemiens tweelingbroer Jan, de kennisquiz Kahoot van dochters Marlies en Anneloes zorgden voor een lach en een traan. Hilarisch was de minispeelfilm die het team gemaakt had, waarbij op zeer humoristische wijze een inkijkje gegeven werd in het altijd drukke leven van Willemien. Nadat ze flink op hak was genomen, werd ze compleet verrast met een prachtige armband in dezelfde stijl als de ketting die ze al eerder op dag had gekregen. Willemien had zelf al tijden heel duidelijk voor ogen hoe zij haar afscheidsdag het liefst zou willen vieren, maar helaas gooide het coronavirus ook bij haar roet in het eten. Voor het team van de Kerst Zwartschool stond vanaf dat moment maar één doel centraal: wij gaan voor onze zeer gewaardeerde Willlemien een dag organiseren die mooier en specialer zal zijn dan de plannen die ze zelf aanvankelijk had. En dat is zonder enige twijfel gelukt, zo bleek wel uit haar eindspeech.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden