Opnieuw opende Annemiek Besseling, nu Van Haaften-Besseling, de glijbaan. Foto: PR.
Opnieuw opende Annemiek Besseling, nu Van Haaften-Besseling, de glijbaan. Foto: PR.

Gerenoveerde glijbaan De Meene opnieuw geopend door Annemieke ‘Besseling’

RUURLO – De geheel gerenoveerde wedstrijdglijbaan van recreatiebad de Meene in Ruurlo is afgelopen zaterdag opnieuw geopend. De, voor zover bekend, grootste dubbele wedstrijd glijbaan van Europa heeft in het afgelopen winterseizoen een grote opknapbeurt ondergaan.

In oktober vorig jaar is de glijbaan geheel gedemonteerd en onder andere voorzien van een nieuwe coating en nieuw ‘hout’ tussen de banen. Ook het ijzerwerk is door metsel- en klusbedrijf Joeri Sprukkelhorst uit Ruurlo flink onderhanden genomen. Het oude hout van de glijbaan is inmiddels verspreid over het park, in de vorm van ruim vijftig mooie, door Ruurloër Jan Nijenhuis gemaakte vogelhuisjes.

De glijbaan werd in 1984 geopend door de Ruurlose Annemiek Besseling. Nu, 36 jaar later was het opnieuw Annemiek Besseling, die inmiddels alweer meer dan 25 jaar als Annemiek van Haaften bekend is in Ruurlo en omstreken, die de vernieuwde glijbaan opende. Ditmaal vergezeld door de ‘kanjers’ van ‘badjuf’ Christa. Na de heropening kon iedereen genieten van een ‘glijbaan-gebakje’ en bovendien mochten de aanwezigen het heerlijke softijs uit de nieuwe softijsmachine proeven. Het mooiste zwembad van de Achterhoek, zoals velen zwembad de Meene noemen, is dus sinds deze zomer nóg mooier geworden. Hopelijk laat de zon, die afgelopen zaterdag precies op het goede moment ging schijnen, zich deze zomer nog regelmatig zien zodat iedere bezoeker (abonnementen zijn nog steeds tegen gereduceerde prijzen aan te schaffen) optimaal kan genieten van het schitterende zwembad waar Ruurlo terecht zo trots op is.


www.zwembad-demeeene.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden