VV Ruurlo en WonderWijs hebben oud papier hard nodig
Sinds een aantal jaren halen VV Ruurlo en WonderWijs in Ruurlo het oud papier op met zogenaamde ‘kraakwagens’. Foto: Jan Hendriksen
Sinds een aantal jaren halen VV Ruurlo en WonderWijs in Ruurlo het oud papier op met zogenaamde ‘kraakwagens’. Foto: Jan Hendriksen

VV Ruurlo en WonderWijs hebben oud papier hard nodig

Herstart inzameling levert veel positieve reacties op van Ruurloërs

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Sinds afgelopen maand zijn voetbalvereniging Ruurlo en basisschool WonderWijs in Ruurlo weer begonnen met het inzamelen van oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo. “We merken dat de Ruurloërs blij zijn dat we het weer huis aan huis komen ophalen", zeggen de vrijwilligers.

Beide inzamelaars mochten in verband met de corona-maatregelen vanaf half maart tot 1 juni geen oud papier meer ophalen. Gedurende die periode kon er op gezamenlijk initiatief alleen papier gebracht worden aan de Spoorstraat. Maar nu mag het weer, tot groot plezier van Ruurlo: “De hoeveelheid papier was de afgelopen maand fors hoger dan normaal."
"Als vereniging en school zijn we erg blij met de extra inkomsten. Sinds een aantal jaren halen we oud papier op met zogenaamde ‘kraakwagens’ die door Remondis uit Lichtenvoorde ook ingezet worden als vuilniswagens. Het papier wordt in de wagen meteen aangedrukt zodat het eenvoudig af te voeren is. Elke kraakwagen worden bezet door twee vrijwilligers die het papier inladen”, vertellen coördinatoren Jan Hendriksen (VV Ruurlo) en Ron Roekevisch van WonderWijs over de wijze van inzamelen.
Zowel VV Ruurlo als WonderWijs kozen voor de kraakwagens, enerzijds vanwege veiligheidsredenen en anderzijds vanwege de efficiëntere wijze van inzamelen (minder vrijwilligers nodig). Voorheen werd oud papier alleen opgehaald met containerwagens en met auto’s met aanhanger. De vrijwilligers die zo het papier ophaalden zaten op de wagen en stapelden daar het papier.

Financieel
Het ophalen met ‘kraakwagens is wel wat duurder dan het ‘oude’ ophalen dat overigens in enkele delen van Ruurlo nog wel gebeurt. Voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo: “Maar per saldo brengt het ophalen van oud papier ruim voldoende op. Als je het omrekent per lid van onze voetbalvereniging levert het ons jaarlijks ongeveer 25 euro per lid op. Zonder inzamelen van oud papier moeten we dus onze contributie ongeveer met 25 euro per jaar verhogen.”
Ron Roekevisch: “Wij krijgen jaarlijks een inzamelvergoeding conform de subsidieverordening. Met de vergoeding zoals we die tot en met 2019 hebben ontvangen resteert voldoende saldo voor de financiering van de ouderbijdrage en schoolactiviteiten zoals schoolreisjes voor de leerlingen van WonderWijs. En natuurlijk levert het veel positieve reacties op van de bewoners in Ruurlo, Je merkt dat die weer blij zijn dat we weer langs komen.”
Oud papier inzamelen is voor zowel VV Ruurlo als WonderWijs dus erg belangrijk, zowel financieel als sociaal. “We gaan hier dan ook graag nog jaren mee door”, laten Meutstege en Roekevisch unaniem weten.

Nieuwe trap
Vooralsnog blijft het mogelijk om elke zaterdag oud papier in te leveren op sportpark ’t Rikkelder van VV Ruurlo en op de tweede zaterdag van de maand aan de Spoorstraat, Bij de containers op sportpark ‘t Rikkelder is een mooie nieuwe trap gemaakt, lekker stevig van metaal. Die kan er weer jaren tegen. Door het vele gebruik, zeker ook in de afgelopen maanden aan de Spoorstraat was de oude trap wat gammel geworden en aan vervanging toe. Vanuit de VUT-ploeg van VV Ruurlo is in samenwerking met wat externe hulp gezorgd voor een mooie nieuwe trap. Ook hier staat veiligheid voorop.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden