Maikel Janssen, Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst,(v.l.n.r.)hebben afscheid genomen van VV Ruurlo 1. Foto: VV Ruurlo
Maikel Janssen, Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst,(v.l.n.r.)hebben afscheid genomen van VV Ruurlo 1. Foto: VV Ruurlo

VV Ruurlo opnieuw ingedeeld in derde klasse C

RUURLO – Het is geen verrassing: het eerste elftal van VV Ruurlo is komend seizoen opnieuw ingedeeld in de derde klasse C van het district Oost van de KNVB.

Door Jan Hendriksen

Tegenstanders voor VV Ruurlo komend seizoen, dat op zondag 21 september van start gaat, zijn DVV (Duiven), VV Doetinchem, FC Trias (Winterswijk), VV Gendringen, HC’03 (Drempt), OBW (Zevenaar), Pax (Hengelo G). SC Rheden, SML (Arnhem), Sportclub Lochem, VVO (Velp), Witkampers (Laren) en VV Montferland (Zeddam). Ten opzichte van afgelopen seizoen dat niet werd uitgespeeld in verband met de coronacrisis, is dit bijna een identieke indeling. Alleen het gepromoveerde VVG ‘25 (Gaanderen) ontbreekt. Daarvoor in de plaats zijn SML en VV Genderingen in de derde klasse C ingedeeld.

Trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo: “Er zijn geen verrassingen in 3C. SML is een oude bekende voor Ruurlo en ook Gendringen dat vanuit de vierde klasse is gepromoveerd , hebben we al eerder tegen gespeeld. Het is altijd lastig in te schatten hoe sterk de competitie is aangezien er bij elke club wel spelers vertrekken en teams worden aangevuld met nieuwe spelers. De vraag is, welke selectie heeft het dikste jasje uit gedaan? Promovendus Gendringen schat ik in ieder geval hoog in, zij hadden vorig jaar al een sterk elftal en ze hebben enkele versterkingen uit de hoofdklasse erbij gekregen.”

Voor de VV Ruurlo-spelers die hebben aangekondigd te stoppen met voetballen is het ook een bijzonder jaar geweest. In ieder geval niet het slotjaar waarop ze gehoopt hadden. Wouter Schouten: “Afgelopen zaterdag hebben we daarom Niek Sprukkelhorst, Koen Hoijtink en Maikel Janssen extra in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiting.”

‘Coronaproof’ trainen
Na een bijzondere coronatijd waarin de eerste selectie van VV Ruurlo weinig bij elkaar is geweest, heeft het team de laatste weken weer kunnen trainen. "‘Coronaproof’ trainen is gelukt maar je mist toch wel het spelelement. Met name het ‘toetje’ van de training, de eindpartij, werd gemist door de spelers. Ten opzichte van vorig seizoen zal onze voorbereiding op het nieuwe seizoen twee weken langer zijn. Door de coronaperiode is het algehele uithoudingsvermogen van de groep minder dan aan de start van vorig jaar. Dat proberen we weer recht te trekken door twee weken eerder te starten”, aldus Wouter Schouten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden