De escaperoom van de brandweer. Foto: PR
De escaperoom van de brandweer. Foto: PR

Escaperoom in Brandweermuseum

BORCULO - Het Brandweermuseum Borculo aan de Hofstraat 5 heeft van 18 juli tot en met 2 augustus een extra attractie te bieden: een escaperoom. Daarnaast is natuurlijk de gebruikelijke collectie te zien, die de ontwikkeling van de brandbestrijding door de jaren heen laat zien, en een expositie over de stormramp die Borculo verwoestte in 1925.

Nu is om een brand te blussen een pomp die ruim 1.000 liter water per minuut levert een vanzelfsprekendheid. Vroeger werd het water in emmers door menselijke kettingen naar de bron van het vuur gebracht. Door de eeuwen heen hebben uitvindingen geleid tot grote technische ontwikkelingen die het gevaarlijke en inspannende werk van brandweerlieden ondersteunen om hun medemensen te beschermen. Brandweermuseum Borculo wijst de weg van deze ontwikkeling. Het toont techniek en geeft een idee van de bijzondere houding en verantwoordelijkheid die mensen van de brandweer leveren.

Escaperoom
Deze zomervakantie komt de escaperoom weer naar het brandweermuseum. Op een speelse wijze wordt, voor jong en oud, met behulp van opdrachten geleerd om met 10 minuten te ontsnappen uit een huis waar 'brand' is. Deze escaperoom is beschikbaar binnen de regels rond het coronavirus.

De openingstijden van het museum zijn (van juli tot november) op zondag en maandag van 14 tot 16 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden