Expositie en wandelen in Haarlo

Algemeen

HAARLO - De monumentale kerk in Haarlo (Kluntjespot) is weer open voor bezoek. Op de vrijdagen van 13.30 uur tot 17.00 uur in juli en augustus (laatste openstelling 21 augustus) kunt u het kerkje bezoeken. In de kerk zijn kunstwerken te zien van Seine Schoemaker en Rob Brus. Vanuit de kerk kan men een historische rondwandeling met beschrijving maken in de prachtige natuur. De toegang is gratis.

Aan rand van het dorp in Haarlo (Wolinkweg 19) staat het karakteristieke achthoekige kerkje. In de volksmond bekend als 'kluntjespot', naar de gelijkenis met een suikerpot. De kerk is een rijksmonument en sinds 2015 eigendom van de Stichting Oude Gelders Kerken (SOGK). Op vrijdagmiddagen in juli en augustus (laatste openstelling 21 augustus) is de kerk open voor bezoek. In de kerk zijn kunstwerken te zien van Seine Schoemaker en Rob Brus.Van Seine Schoemaker is er vroeg werk dat doet denken aan het werk van Ton Schulte uit Ootmarsum. Het coulisselandschap in kleurrijke mozaïeken. Ook is er later werk te zien, met een veel meer expressievere stijl. Landschappen al dan niet met water is een geliefd onderwerp.

Rob Brus maakt kunst vanuit zijn gevoel en probeert dat gevoel op de toeschouwer over te brengen door middel van impulsief gekozen kleuren en heftige penseelstreken. Ook toont hij geweven schilderijen en maquettes die eruitzien als mysterieuze, onneembare bolwerken.

Vanuit de kerk kan de bezoeker een historische wandeling maken in het buitengebied van Haarlo. De wandeling voert langs monumenten en historische plaatsen. De wandeling duurt circa een uur. Routebeschrijvingen liggen in de kerk.De kerk ligt aan de fietsroute tussen de knooppunten 85 en 86.Het bezoek aan de kerk en de routebeschrijvingen zijn gratis. Een gift voor het behoud van de kerk wordt op prijs gesteld.


www.kluntjespot.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant