Harry Gotink tussen de initiatiefnemers van het jeugdtoernooi Ivan Wiegerinck (l) en Niek Schurink. Foto: PR.
Harry Gotink tussen de initiatiefnemers van het jeugdtoernooi Ivan Wiegerinck (l) en Niek Schurink. Foto: PR.

Jeugdleider Harry Gotink stopt na 56 jaar

Algemeen

VV Ruurlo eert 'stille kracht' met vernoeming mixtoernooi

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Nooit treedt hij op de voorgrond. Bescheidenheid siert de 73-jarige Harry Gotink namelijk op alle fronten. Een stille kracht die tal van taken en functies voor zijn club, VV Ruurlo, uitvoerde en nog steeds uitvoert. Met als een van de belangrijkste het jeugdleiderschap, waar hij nu na 56 jaar mee stopt.

Van scheidsrechter tot het verzorgen van de kaartavonden en sinds 1985 deel uitmakend van de terreincommissie van het Internationale Karel Stegemantoernooi tot mede oprichter van de Kerstactie in 1972, allerlei klussen en klusjes heeft Harry voor VV Ruurlo uitgevoerd. . Maar achter deze imposante lange carrière heeft de geboren en getogen Ruurlo nu een punt gezet.

Eerbetoon
Als spontaan eerbetoon voor deze lange staat van dienst hebben jeugdleider en -trainer Niek Schurink (46) en jeugdtrainer Ivan Wiegerinck (45) zaterdag 11 juli op sportpark ‘t Rikkelder een jeugdmixtoernooi georganiseerd voor de teams JO-11-1, JO-13-1 tot en met JO-13-4 en MO-15-1 waaraan ze de naam van de 73-jarige Ruurloër hebben gekoppeld: het Harry Gotink 7x7 Mix Toernooi.
“Het voetbalseizoen werd door de corona-crisis abrupt beëindigd. Normaliter spelen we steevast aan het eind van het seizoen met de verschillende jeugdteams dan nog een aantal toernooien. Maar dat was nu niet het geval. We wilden het seizoen toch op een waardige wijze afsluiten en kwamen op het idee om een intern toernooitje te spelen. En toen we hoorden dat Harry Gotink na 56 jaar als jeugdleider was gestopt hebben we aan het bestuur voorgesteld het toernooi naar hem te vernoemen. Dat heeft hij meer dan verdiend”, zegt Niek Schurink.

Kerstactie
Hij kan zich nog goed herinneren dat Harry ook leider was van één van zijn jeugdteams waarin hij speelde. Harry Gotink speelde ook zelf in de jeugd. “Maar dat was nog op het oude complex in De Meene”, vertelt Harry. Bij de senioren schopte hij het tot het tweede elftal. In die jaren stond hij samen met Jan Scholten sr. en Herman Meijerink aan de basis van de Kerstactie die anno 2020 nog steeds door VV Ruurlo wordt georganiseerd. En toen VV Ruurlo in 1975 naar ‘t Rikkelder verhuisde was Harry vanaf het eerste uur ook mede-organisator van de maandelijkse kaartavonden in de kantine die nu ook nog steeds plaatsvinden. Weliswaar zonder Harry want toen hij in 2004 getroffen werd door een tia moest hij een stapje terugdoen. Maar jeugdleider bleef hij wel in al die jaren. Harry: “De jeugd is door de jaren heen wel mondiger geworden. Maar ik ben er altijd met veel plezier op zaterdag met de jeugd er op uitgetrokken.”

'Harry Mikado'
De laatste jaren was Harry steevast mede-jeugdleider van het team JO-15-1, ofwel wat vroeger de C-junioren waren. “Maar ik ben ook leider geweest van de A- en B-junioren en heb dan ook heel wat voetballertjes zien komen en gaan. Het was prachtig om te zien dat sommigen het later tot het eerste elftal schopten. En ik ben ook nog steeds vaste VV Ruurlo 1-supporter”, zegt de afscheidnemende jeugdleider die als bijnaam binnen de vereniging ‘Harry Mikado’ heeft. Want ooit tijdens één van de ‘opruimdagen’ van het Karel Stegemantoernooi vielen de vele stalen buizen waaraan de sponsor- en landsvlaggen hingen in het bijzijn van Harry als een bundel mikado stokjes met veel geraas uit elkaar.

Speciale shirts
Harry vindt het een grote eer dat het jeugdmixtoernooi van zaterdag naar hem vernoemd is. Speciaal voor het toernooi hebben Niek Schurink en Ivan Wiegerinck bij Textieldruk Ruurlo shirts laten drukken met daarop de namen van de sponsoren die het toernooi financieel ondersteunen die alle jeugdspelers na afloop van het toernooi mee naar huis mogen nemen.
Het toernooi op sportpark ‘t Rikkelder begint zaterdag om 9.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant