Groot onderhoud aan N319

RUURLO/GROENLO - Van 29 juni tot en met 11 september werkt de Provincie aan de N319. De weg tussen Ruurlo (vanaf de N315) en Groenlo (N18) is toe aan groot onderhoud. Provincie Gelderland vervangt de brug over de Meibeek en renoveert diverse rotondes. Ook past ze de kruising met de Veldpapendijk aan. Daarvoor is de hoofdrijbaan drie weken afgesloten.

Het huidige asfalt van de parallelweg is er zeer slecht aan toe en de bermen worden kapotgereden. De provincie zorgt niet alleen voor een nieuw wegdek, maar verhardt de berm van die parallelweg met grasbetonblokken. Als het werk aan de N319 is gedaan, wijzigt de maximum snelheid op de parallelweg van 80 naar 60 kilometer per uur.

Op de N319 in Groenlo was de asfaltlaag versleten en konden deze werkzaamheden niet wachten tot het geplande groot onderhoud in 2020. Gelderland verving hier de asfaltlaag in oktober 2019.

Fietsers opgelet
Tijdens deze periode is de parallelweg op het hierboven genoemde deel geheel of gedeeltelijk afgesloten. Fietsers zien ter plekke waar ze naartoe moeten om de route te vervolgen. De omleidingsroutes staan op de borden. Aanwonenden kunnen hun woning/pand te allen tijde bereiken. Verkeerregelaars wijzen de weg.

Hoofdrijbaan afgesloten
Van 24 augustus tot en met 11 september is de hoofdrijbaan is drie weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Provincie Gelderland werkt dan aan de brug over de Meibeek en diverse rotondes. Ook past ze de kruising met de Veldpapendijk aan, dan verdwijnt daar het voorsorteervak. En komt er een meer verkeersveilige middengeleider voor in de plaats. Fietsers kunnen dan gemakkelijker oversteken.

Overlap
In dezelfde periode werkt de provincie aan een ander deel van de N319. Provincie Gelderland stemt de omleidingsroutes op elkaar af. Deze overlap is noodzakelijk omdat in het najaar de N315 aan de beurt is voor groot onderhoud. Deze weg maakt onderdeel uit van de omleidingsroute voor de N319. Informatie over de andere werkzaamheden is te vinden op de pagina van de N319 Zutphen – Ruurlo.

Reis vooraf plannen
Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder probeert de Provincie zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden