Op een versierde fiets met daarachter een karretje met feestbenodigdheden werd Joep op pad gestuurd naar zijn vrienden. Foto: Familie van den Berg.
Op een versierde fiets met daarachter een karretje met feestbenodigdheden werd Joep op pad gestuurd naar zijn vrienden. Foto: Familie van den Berg.

Joep viert zestiende verjaardag met fietsfeestje

Algemeen

RUURLO - Hoe vier je nu verantwoord een verjaardag in corona-tijd? Dat was het dilemma waar de ouders van Joep van den Berg uit Ruurlo voor stonden toen hun zoon op dinsdag 26 mei zestien werd. En zij kwamen met een even unieke als leuke oplossing: een fietsfeestje.

Joeps voetbalvrienden thuis uitnodigen was niet mogelijk vanwege de nog steeds geldende corona-maatregelen. Zijn verjaardag overslaan vonden de ouders ook geen optie, en dus bedachten zij samen iets unieks. Joep, zelf ook altijd vol grappen en grollen, werd op de dag zelf verrast met een heuse ‘fietstour’ langs al zijn vrienden, op een feestelijk versierde fiets met daarachter een karretje met een tafeltje en twee stoelen.
Zo werd Joep op pad gestuurd naar zijn eerste vriend. Daar aangekomen zette de jarige de stoelen en tafel buiten op de oprit klaar. Natuurlijk zorgde hij ook voor taart en wat drinken. Na een kort gezellig samenzijn op 1,5 meter afstand, was het weer tijd om verder te gaan. Ter plekke kreeg Joep te horen wie de volgende zou zijn die hij een bezoek zou brengen. Uiteindelijk werd het een flinke tour langs diverse huizen in Ruurlo en een zestiende verjaardag om nooit meer te vergeten.

Joep moest aardig wat 1-op-1-feestjes afwerken. Foto: Familie van den Berg. .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant