Joop Papen in zijn studio in Zieuwent.
Joop Papen in zijn studio in Zieuwent. (Foto: Barbara Pavinati)

Joop Papen zoekt nieuw thuis voor zijn film-, opname- en geluidsapparatuur

‘Het zou het mooiste zijn als het bij iemand terecht komt die er een hobby aan heeft’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Joop Papen (77) is terminaal ziek en zoekt een mooi, nieuw thuis voor zijn film-, opname- en geluidsapparatuur die in zijn ‘Studio Joop’ aan de Zieuwentseweg in Zieuwent staat. Joop: ”Het is allemaal analoge en verouderde technische apparatuur. Ik heb er jaren mee gewerkt. Het zou jammer zijn als het in de milieustraat terecht komt. Je kan het gebruiken voor het monteren van banden en dvd’s en het overzetten van audiobandopnames naar cd. Aan het omzetten op USB-stick heb ik gewerkt, maar daar ben ik niet meer aan toe gekomen. Het zou het mooiste zijn als het bij iemand terecht komt die er een hobby aan heeft.”

Deze hobby van Joop is begonnen in 1968 met een paar vrienden. Er was toen een fusie van de Katholieke Plattelands Jongeren en de Ouderenbond. Voor die fusie kwam er een feestavond. Muziek daarvoor inhuren was te duur. Joop kwam toen met het idee om iets met platen te doen onder de naam Discosingers. Er was op die avond een meisje bij hotel De Boer die aan hem vroeg of ze mee mocht zingen. Dat vond Joop goed en het klonk niet onaardig. Het live-effect gaf een extra dimensie aan de muziek. Na dat feest kwam er een man naar Joop toe die hem zei: “Het was een topavond! Hier krijg je meer werk mee!”.

‘Het was echt een hobby van me’
En inderdaad. Joop speelde op steeds meer feesten en partijen met muziek en zangeressen. In een jaar had hij soms wel honderd feesten. Joop: ”Op feestavonden bediende ik de apparatuur en nam ik soms het geluid op. Af en toe was er iemand die de avond filmde. Dit alles heb ik tot een paar jaar geleden gedaan. De laatste jaren in deze studio in Zieuwent.” Joop draaide Duits- en Nederlandstalige feestnummers, country & western, instrumentaal, maar ook bijvoorbeeld ABBA. In de jaren tachtig stopt hij hiermee en stapte hij over op het overzetten van film- en geluidsapparatuur. Dat had hij al veel eerder willen doen, maar die apparatuur was te duur ‘En ik had een gezin te onderhouden’, voegt Joop er eraan toe. Het omzetten heeft hij jaren gedaan als vriendendienst voor verschillende mensen. Joop: ”Het was een echte hobby van me. Je moet toch wat doen. Ik was er veel in de avond of in het weekend naast mijn baan als timmerman mee bezig.”

Interesse?
Als je interesse hebt in de apparatuur, mag je Joop bellen: 0544-374 001 of mobiel via 06 - 30 19 83 15.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden