Digitale collectie voor slachtoffers corona crisis landelijke Protestantse Kerk

Digitale collectie voor slachtoffers corona crisis landelijke Protestantse Kerk

RUURLO – Vanuit de landelijke Protestantse Kerk is er gevraagd om de digitale collecte van Pinksteren te besteden aan de slachtoffers van de corona crisis wereldwijd. Aan deze oproep wil ook de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem (Dorpskerk) gehoor geven.

Het gaat om mensen die verpleegd/verzorgd moeten worden, omdat ze door het virus ziek geworden zijn. Ook voor de mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt. In veel landen is geen vangnet vanuit de overheid. Geen werk betekent geen eten en drinken. Van de één op de andere dag niets hebben voor je gezin. Mensen raken dan langzamerhand hun weerstand kwijt en daardoor extra gevoelig voor het virus. Een ramp is zich aan het voltrekken.

Iedereen kan helpen. De diaconie van de Protestantse Gemeente van Ruurlo - Barchem heeft besloten de opbrengst van deze collecte te verdubbelen. Via de al bestaande lokale contacten wordt de hulp aangeboden, zonder onderscheid te maken op levensovertuiging, ras, leeftijd, geslacht enzovoort. Men kan geld overmaken naar NL24 RABO 0309 6260 48 ten name van de diaconie protestantse gemeente. Graag erbij vermelden dat het om de collecte van 31 mei 2020 gaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden