Het spookhuis in het follybos. Foto: PR
Het spookhuis in het follybos. Foto: PR

Beleefboerderij vanaf 1 juni open

IJZERLO - Nu we niet zoveel kunnen reizen, is het leuk om de verrassingen in eigen buurt te ontdekken. Heel dichtbij, in IJzerlo, is boerderij ’t Westendorp van de familie Ruesink vanaf 1 juni open voor bezoek. Zowel de boerderij als het bijzondere follybos en de musea kunnen op dinsdag, donderdag en zaterdag worden bezocht.

Het bos zit boordevol verrassingen, zoals een flessenvloer in de theepot, een spookhuis, fonteinen en een echte kerk. In de musea zijn vele verzamelcollecties te zien. Van gewone tot heel grappige modellen theepotten en van duizenden strijkbouten tot boerengereedschap, antieke radio’s, naaimachines en telefoons.

Voorheen waren bos en musea alleen open tijdens de Farm & Country Fair en voor grotere groepen, maar op veler verzoek kan nu kan iedereen er individueel in alle rust van genieten. Bezoekers krijgen een plattegrond mee met uitleg. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd en heeft iedereen alle ruimte.

Aanmelden
Op tweede pinksterdag, 1 juni, is Boerderij ´t Westendorp voor het eerst open, daarna elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Zowel bij mooi als bij minder mooi weer is er veel te zien. Wel even van tevoren aanmelden via het formulier op www.hetwestendorp.nl of per telefoon: 0543 466294. Entreeprijs 7,50 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar vier euro.

Rustpunt
Vanaf 1 juni is ook het Rustpunt bij de boerderij geopend. Koffie en thee staan klaar, evenals ijsjes van de Beter Leven-melk van ‘t Westendorp. Binnenkort zijn ook de ossenvleespakketten weer verkrijgbaar. Het bordje bij de weg geeft aan wanneer het Rustpunt open of gesloten is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden