Tuinen De Wiersse open tijdens Hemelvaart en Pinksteren
Voorjaar in de tuinen van De Wiersse. Foto: De Wiersse
Voorjaar in de tuinen van De Wiersse. Foto: De Wiersse

Tuinen De Wiersse open tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Alleen online kaartverkoop!

VORDEN - De tuinen De Wiersse aan de Wiersserallee 9 gaan zoals elk jaar open, maar er gelden andere voorwaarden. Voor Hemelvaart (21 mei) en Pinksteren (31 mei en 1 juni) kunnen bezoekers alleen toegang krijgen via online kaartverkoop. Met de starttijden kunnen zij gefaseerd de kasteeltuinen in. Openingstijden 10.00 tot 18.00 uur.

Het belangrijkste is de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Alles is in de buitenlucht. Gezien de 16 hectare oppervlakte is veilig bezoek goed mogelijk. Bezoekers wordt gevraagd de uitgezette route te volgen om eenrichtingsverkeer te creëren.

Voorjaar op De Wiersse
De tuinen van De Wiersse bevinden zich in het Achterhoekse coulisselandschap. Hier ervaart de bezoeker tuinkunst zoals in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap.
Tijdens de open dagen in mei en juni zijn de tuinen in volle voorjaarsglorie, waar de klimrozen en rododendrons van kleur en geur geven. Wilde camassias en echte koekkoeksbloemen staan in het botanisch hooiland en de gele lis en de koningsvarens langs beek en vijver. Bezoekers ervaren hoe combinaties van vaste planten, heesters, varens, vruchten en groentes zich ontwikkelen. De tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar.

Voorwaarden
Voor de veiligheid wordt ter plaatse geen horeca, toiletten of kaartverkoop aangeboden. Kaarten zijn niet aan de deur, maar enkel te koop via de site. Honden zijn niet toegestaan, parkeren is gratis, entree: 6,50 euro, kinderen tot 16 jaar gratis.


www.dewiersse.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden