Nog geen duidelijkheid over Ruurlose Septemberfeesten
Het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo (foto) beslist eind juni in samenspraak met Stichting De Weide en Stichting Kermis Ruurlo over de Septemberfeesten 2020. Foto: PR.
Het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo (foto) beslist eind juni in samenspraak met Stichting De Weide en Stichting Kermis Ruurlo over de Septemberfeesten 2020. Foto: PR.

Nog geen duidelijkheid over Ruurlose Septemberfeesten

Jubileumactiviteiten 75 jaar Oranjevereniging Ruurlo naar volgend jaar verplaatst

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Met veel enthousiasme en beleving keek Oranjevereniging Ruurlo dit jaar uit naar 2020. Het jaar dat de vereniging haar 75-jarig bestaan zou vieren met als thema ‘75 jaar feest in vrijheid’. Met in dit jubileumjaar extra activiteiten zoals de Dorpskwis op 4 april, een uitbreiding van activiteiten op Koningsdag (27 april) en tijdens het Septemberfeest (10 tot en met 13 september) en een jubileumreceptie op 4 juli.

“Maar door de landelijke maatregelen rondom het coronavirus hebben we de Dorpskwis, Koningsdag en onze jubileumreceptie moeten verplaatsen naar 2021”, zo laat voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging weten. Met de aangekondigde maatregelen per 21 april heeft de overheid bepaald dat alle evenementen tot 1 september 2020 worden afgelast. Op de vraag wat dit betekent voor de Septemberfeesten van 10 tot en met 13 september in Ruurlo, antwoordt Ineke Nijen Es: “Wij, het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo en onze partners (Stichting De Weide - horeca en Stichting Kermis Ruurlo) kunnen hier nog geen antwoord opgeven. Wij zijn bij al onze besluiten afhankelijk van de richtlijnen van de overheid rondom het coronavirus. Deze richtlijnen geven ons nu - nog - geen duidelijkheid. Na iedere persconferentie maken we, op basis van de nieuwe informatie, weer keuzes. Want ook als het mag, hoe gaan we dan om met de opgelegde maatregelen en wat is dan wel mogelijk? Even zo belangrijk is de vraag hoe we de gezondheid van onze bezoekers en al onze vrijwilligers kunnen waarborgen. Wat zijn mogelijk alternatieven om de Ruurlose bevolking toch iets aan te bieden. Wellicht een verlichtingsroute met een quiz? Kortom, vragen waar we nu nog geen antwoorden op hebben en hopelijk eind juni duidelijkheid op krijgen. Zodra mogelijk komen we met nieuwe berichten.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden