VIDEO: Wijksport is tijdelijk balkontraining
Bewoners van het Hemminkhof te Ruurlo doe mee met de balkontraining. Foto: SFB
Bewoners van het Hemminkhof te Ruurlo doe mee met de balkontraining. Foto: SFB

VIDEO: Wijksport is tijdelijk balkontraining

RUURLO - Woensdag 15 april hebben de buurtsportcoaches van de Sport Federatie Berkelland (SFB) een balkontraining verzorgd voor de bewoners van het Hemminkhof te Ruurlo. Dit was een groot succes! De SFB is nu gestart met een tour door heel Berkelland.

Voor de coronacrisis verzorgde de SFB wekelijks beweeguren voor senioren, de zogenoemde wijksportgroepen. Helaas zijn deze gezamenlijke uurtjes nog even in de wacht gezet. Om de deelnemers in beweging te houden heeft de SFB het Beweeg Thuis boekje gemaakt met verschillende oefeningen voor thuis.

Sinds 12 mei gaan de buurtsportcoaches daarnaast iedere dinsdag op pad om meer senioren te enthousiasmeren en motiveren om te gaan/blijven bewegen. Op verschillende locaties in Berkelland wordt een sportieve balkontraining gegeven. Alle bewoners van de desbetreffende appartementencomplexen krijgen een aankondiging door de bus en zijn van harte uitgenodigd om mee te bewegen op vrolijke en bekende muziek van vroeger. Gegarandeerd een feestelijk uurtje op het balkon of de galerij.

De komende weken worden balkontrainingen gegeven in Eibergen (19 mei), Neede (26 mei) en Ruurlo (2 juni). Op de website van de Sport Federatie Berkelland staat een overzicht welke appartementencomplexen bezocht worden. Daar is ook het Beweeg Thuis boekje te downloaden.

De dinsdagen in de maand juni en juli gaat de tour verder. Het schema voor die maanden volgt. Wie wil weten wanneer de buurtsportcoaches bij de appartementencomplexen langskomen, neem telefonisch of via mail contact op met Susanne van de Sport Federatie Berkelland.

06-50506918 / 0545-476727
susanne@sportfederatieberkelland.nl


Balkontraining in Borculo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden