Er staan nu ook inzamelboxen voor de Voedselbank bij de supermarkten Plus en Coop. Foto: PR.
Er staan nu ook inzamelboxen voor de Voedselbank bij de supermarkten Plus en Coop. Foto: PR.

Inzamelboxen Voedselbank Ruurlo ook bij Plus en Coop

Algemeen

RUURLO - De Ruurlose supermarkten Plus Kogelman en Coop steken de Voedselbank Ruurlo een extra helpende hand toe. Zij bieden hun klanten de mogelijkheid om in de winkel producten voor de Voedselbank achter te laten. Vorige week zijn daar op initiatief van Ineke van Rheenen speciale inzamelboxen voor geplaatst omdat volgens de Ruurlose de Voedselbanken het op dit moment extra moeilijk hebben vanwege de corona-crisis.

 

Door Jan Hendriksen

Voedselbank Ruurlo vindt het geweldig om te ervaren hoeveel mensen, kerken, verenigingen, lokale middenstand en bedrijven de organisatie een warm hart toedragen. "Maar in deze periode zijn extra producten zeer welkom."
Voedselbanken hebben als kernwaarde gezonde voeding voor de klanten. De Voedselbank Ruurlo is natuurlijk blij met allerlei soorten eten, maar heeft een ideale boodschappenlijst van lang houdbare producten samengesteld. Daarop prijken artikelen als pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups), soep in blik, droge pastasauzen, groente en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, dranken (geen alcohol of alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, enzovoorts.
Naast de inzamelboxen bij de Plus en Coop in Ruurlo staan er het hele jaar door ook op andere plekken in Ruurlo inzamelboxen waarin artikelen voor de Voedselbank kunnen worden achtergelaten. Zo kan men in de Dorpskerk (
momeneel alleen zondags van 10.00 tot 12.00 uur) en de Willibrorduskerk (momenteel dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur) producten doneren. Daarnaast staan er inzamelboxen onder de carports van de families Hochsteger aan de Joostenkamp 2 en Huisman aan de Margrietlaan 9.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant