Trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo: Foto: PR.
Trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo: Foto: PR.

VV Ruurlo en Reünie behouden hun klasse

Algemeen

RUURLO/BORCULO - Tot een voetbalderby tussen VV Ruurlo en VV Reünie uit Borculo zal het ook volgend seizoen niet komen. VV Ruurlo speelt volgend seizoen opnieuw in de derde klasse van het district Oost van de KNVB en VV Reünie uit Borculo komt opnieuw uit in de vierde klasse. En dat terwijl VV Ruurlo in de afgelopen maanden tegen degradatie uit de derde divisie vocht en VV Reünie met nog negen speelronden te gaan in de race was voor de titel en promotie.

Door Jan Hendriksen

Het behoud van de klasse-indeling is het gevolg van de beslissing die de KNVB dinsdag 31 maart bekend maakte. Door de verlenging van de corona-maatregelen worden de amateurcompetities dit seizoen niet uitgespeeld en starten alle clubs volgend seizoen in de klasse waarin ze afgelopen seizoen speelden. Dat betekent opluchting in Ruurlo en teleurstelling in Borculo. Of toch niet? We vroegen aan de hoofdtrainer van VV Ruurlo (Wouter Schouten) en VV Reünie (Peter Jansen) hoe zij tegen deze beslissing en bijzondere situatie aankijken.

Niveau
"In tijden als deze kan je niet spreken van opluchting. Natuurlijk wil je als sportman de klus zelf klaren en laten zien dat je het waard bent om in de derde klasse te spelen. En ja, we hadden het op sportief vlak moeilijk maar alle deuren stonden nog open. De jongens verdienen het in ieder geval om op hetzelfde niveau te blijven spelen. Zij hebben het door mijn privé-situatie niet makkelijk gehad. Ik ben dit seizoen mijn ouders verloren omdat zij beiden ernstig ziek waren. Hierdoor kon ik er niet altijd zijn en als ik er wel was dan had ik ook niet altijd de juiste focus", zegt trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo.
Gelukkig hielp de groep Schouten er op alle fronten doorheen. "En dat is uiteindelijk waar het om gaat. Je moet er voor elkaar zijn, zowel in het veld als daarbuiten." Het corona-virus raakt volgens Schouten ons allemaal en op dit moment is voetbal niet belangrijk. "Het gaat nu om de gezondheid van miljarden mensen. Welke keuze de KNVB ook had gemaakt, ik had mij daarbij neergelegd. Het gaat even niet om VV Ruurlo, het draait even niet om voetballen. De belangrijkste taak van ons allen is om eraan mee te werken om deze strijd zo snel mogelijk te winnen. Elkaar helpen tot aan het laatste fluitsignaal en zegevieren in de strijd tegen corona. Dat is voor nu de mooiste overwinning."

Juiste volgorde
"In de huidige crisissituatie is teleurstelling niet op zijn plaats", vindt ook trainer Peter Jansen van VV Reünie. "Dagelijks sterven er mensen door het virus. Ook hier in onze regio. Wij moeten ons zorgen maken over de kwetsbaren in onze samenleving. Zowel ouderen als jongeren." De gevolgen voor de gehele maatschappij zullen volgens Jansen vele malen groter zijn dan het stoppen van welke sportcompetitie dan ook. "Alles in de juiste volgorde volgens mij en dat betekent dat voetbal de komende periode niet in mijn top-drie voorkomt."

Trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo: Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant