Openluchtspel 'Borclo in oorlogstied' afgelast

Algemeen

BORCULO - Met pijn in het hart heeft Stichting Evenementen Commissie Openluchtspel Borculo besloten dat er dit jaar geen openluchtspel komt in openluchttheater 't Galgenveld. Op vijf avonden in de maand juli zou in het kader van 75 jaar bevrijding het spel 'Borclo in oorlogstied' worden opgevoerd.

Door Jan Hendriksen

Alles was al voorbereid. De keuze van het spel, de datums, de spelers, de regisseur die het spel had bewerkt en alles eromheen. Dit jaar zou Borculoƫr Gerrit Kers weer de regie in handen nemen. Hij was ook regisseur in 2003 toen in 't Galgenveld hetzelfde openluchtspel, geschreven door Willem Wilterdink uit Winterswijk werd opgevoerd. "We moesten alleen nog afwachten wat het scenario werd in verband met het corona-virus. Nu bekend is geworden dat er tot sowieso 1 juni geen bijeenkomsten mogen worden georganiseerd, is er voor ons geen andere mogelijkheid dan het in zijn geheel af te gelasten. De tijd voor het repeteren tot half juli is gewoon te kort. Verplaatsen heeft met alle vakanties en zomerfeesten ook niet veel zin", zegt voorzitter Gerard Nekkers van Stichting Evenementen Commissie Openluchtspel Borculo.
Nekkers laat weten dat nog onduidelijk is of men volgend jaar opnieuw 'Borclo in oorlogstied' in repetitie neemt dat de bezoekers
terugbrengt naar de jaren '40-'45. "Daarover moeten we ons nog buigen. Laten we eerst maar hopen dat we de corona-crisis zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Dat is op dit moment veel belangrijker."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant