Afgelasting Hanenfeest valt buurtvereniging De Bruil zwaar

RUURLO – Evenals zovele andere verenigingen en organisatiecomités heeft Buurtvereniging De Bruil en Omstreken ook moeten besluiten om alle activiteiten voorlopig uit te stellen of af te gelasten. Dit betekent dat alle activiteiten in het kader van het 75-jarig jubileum van de buurtvereniging, gepland voor vrijdag 22 tot en met zondag 24 mei, worden overgeheveld naar volgend jaar.

Door Jan Hendriksen

Voorzitter Aljoscha Broshuis van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken zegt: "Het is nu allereerst belangrijk goed voor jezelf en elkaar te zorgen. Gezondheid staat hierbij voorop. Omdat niet is in te schatten wanneer deze pandemie over zal zijn, is het risico te groot om het Hanenfeest te verschuiven naar een later moment in het jaar. We willen als buurtvereniging voorkomen dat we financieel hoge kosten moeten maken en alsnog moeten besluiten de activiteiten te annuleren. Zeker na de afgelasting van het paasvuur in 2019, dat niet doorging vanwege de droogte, en waarbij er grote kosten zijn gemaakt om het hout te versnipperen en alle boekingen en gehuurde zaken te retourneren en annuleren."

'76-jarig jubileum'
Op de vraag of de overige activiteiten van de actieve buurtvereniging die voor dit jaar nog zijn gepland, zoals onder meer de modderdag, burenontbijt, kinderbingo en midwinterhoornwandeling, wel doorgang kunnen vinden kan Broshuis op dit moment nog geen antwoord geven. "Wij zullen hier later dit jaar op terugkomen. Wij wachten met her plannen tot er meer duidelijkheid is vanuit overheidswege. Daarbij is het najaar al druk bezet met geplande evenementen waarbij de kans bestaat dat er op bepaalde momenten veel gelijktijdige activiteiten zullen gaan plaatsvinden. In goed overleg hebben we daarom als buurtvereniging besloten om het Hanenfeest door te schuiven naar 2021. We trachten dan in samenwerking met toneelvereniging Steeds Beter dan ons '76-jarig jubileum' te vieren."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden