Als opvrolijkactie zijn door de Wereldwinkel Ruurlo tasjes afgegeven met Tony chocolonely paaseitjes, vrolijke vogeltjes en eierwarmers van vilt bij de Ruurlose verzorgingshuizen. Foto: PR.
Als opvrolijkactie zijn door de Wereldwinkel Ruurlo tasjes afgegeven met Tony chocolonely paaseitjes, vrolijke vogeltjes en eierwarmers van vilt bij de Ruurlose verzorgingshuizen. Foto: PR.

Wereldwinkel Ruurlo brengt Pasen in verzorgingshuizen

Algemeen

RUURLO - Wereldwinkel Ruurlo heeft besloten om de bewoners van de verzorgingshuizen in Ruurlo op te vrolijken met paasartikelen. En om de verzorgers met paaseitjes te bedanken voor hun inzet in deze moeilijke corona-tijden.

De Ruurlose Wereldwinkel zelf is al sinds half maart gesloten. Bestuurslid Carin Groothuijzen: "Onze winkel is heel klein. Het is bijna onmogelijk om voldoende afstand te houden tussen klant en winkelier. Bovendien vallen vrijwel al onze vrijwilligers in de zogenaamde risicogroep. En we moesten er niet aan denken dat die wellicht in de winkel besmet zouden raken. Dus: winkel dicht. Vooralsnog tot en met 6 april. Maar we houden rekening met een nog wat langere sluiting."
"Toen rees de vraag: wat doen we met de paasartikelen die we al ingekocht hadden?" Het bestuur van de Wereldwinkel Ruurlo besloot iets opbeurends te doen voor de dorpsbewoners in de verzorgingshuizen. Daar mag inmiddels alleen nog maar zorgpersoneel naar binnen. Eenzame paasdagen dus. En extra werk voor de zorgverleners. "Ik begreep van een vriendin die in de ouderenzorg werkt dat ze nu echt alles zelf moeten doen. De boodschappen bij de deur ophalen. Haren wassen en kapsel bijhouden van de bewoners omdat de kapper niet meer mag komen. En proberen de bewoners nog een beetje bezig te houden nu er geen bezoek komt", aldus Carin Groothuijzen.
Als opvrolijkactie zijn daarom deze week tasjes afgegeven met Tony chocolonely paaseitjes, vrolijke vogeltjes en eierwarmers van vilt. Importeur Sjaal met Verhaal van de eierwarmers heeft daar nog paaskaarten en vilten paaseieren bijgedaan ter ondersteuning van het initiatief. Misschien krijgt het navolging. Er zijn al reacties binnengekomen van wereldwinkels elders in de Achterhoek. "Gelukkig kunnen wij het doen als winkel. We hebben wat reserve en onze vrijwilligers hoeven er niet van te leven. Maar onze producenten van verre lijden er natuurlijk wel wel onder. Zij hebben geen afzet op dit moment. Met deze actie kunnen we tenminste nog een paar van hen enige omzet geven", besluit Groothuijzen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant