Het jaarlijkse Bevrijdingsconcert dat dit jaar in sporthal 't Rikkenhage zal plaatsvinden is onder voorbehoud verplaatst naar zaterdag 14 november. Foto Jan Hendriksen
Het jaarlijkse Bevrijdingsconcert dat dit jaar in sporthal 't Rikkenhage zal plaatsvinden is onder voorbehoud verplaatst naar zaterdag 14 november. Foto Jan Hendriksen

Activiteiten '75 jaar Bevrijding Ruurlo' en Dorpskwis Ruurlo uitgesteld

RUURLO – In het kader van 75-jaar bevrijding en het 75-jarig jubileum van Oranjevereniging Ruurlo en hebben Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo en Oranjevereniging Ruurlo in de afgelopen maanden nadrukkelijk de handen in één geslagen. Vanuit het thema 'Leven in vrijheid' hadden (heeft) Oranjevereniging Ruurlo en Stichting 4 – 5 mei Commissie Ruurlo onder het motto '75 jaar feest in vrijheid' voor de komende maanden gezamenlijk een uitgebreid jubileum – en herdenkingsprogramma samengesteld met een scala aan activiteiten voor jong en oud. Maar helaas door de coronavirus kunnen de activiteiten niet van start gaan en zijn ze voorlopig uitgesteld.

Door Jan Hendriksen

Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo had voor begin april allerlei activiteiten georganiseerd vanwege de bevrijding van Ruurlo 75 jaar geleden op 1 april 1945. Helaas zijn deze activiteiten door alle maatregelen rondom het coronavirus tot nader order uitgesteld. Zo ook de Dorpskwis Ruurlo van de Oranjevereniging Ruurlo, die als start van het 75-jarig jubileum van Oranjevereniging Ruurlo zou fungeren. Stichting 4- 5 mei Commissie Ruurlo en Oranjevereniging Ruurlo hebben afgelopen weekeinde besloten al deze activiteiten niet af te gelasten maar deze uit te stellen. Zodra duidelijk is wanneer het programma hervat kan worden wordt dit gecommuniceerd via het Achterhoeks Nieuws en sociale media.

Bevrijdingsconcert
Het Bevrijdingsconcert ter ere van '75 jaar bevrijding' in sporthal 't Rikkenhage met medewerking van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust en de koren Markant, @Sven, Plica Vocalis en Sing a Song, wordt onder voorbehoud verplaatst naar zaterdagavond 14 november. "Het feit dat wij al 75 jaar in vrijheid leven is een groot goed. Dat willen wij ook al is het later in het jaar blijven herdenken en vieren", zo verklaart Marijn Dijkman namens Stichting 4- 5 mei Commissie Ruurlo.

Dorpskwis Ruurlo en Koningsdag
De Dorpskwis commissie van Oranjevereniging Ruurlo is voornemens om de Dorpskwis Ruurlo nog dit jaar plaats te laten vinden en bij voorkeur voor de zomervakantie. Afgelopen week zijn de 56 deelnemende teams hierover geïnformeerd. De activiteiten rondom Koningsdag vinden vooralsnog doorgang, mogelijk met enige aanpassingen afhankelijk van de landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Verder staat er op zaterdag 4 juli een jubileumreceptie en de tentoonstelling '75 jaar feest in vrijheid' van Oranjevereniging Ruurlo gepland. De 58ste editie van de Septemberfeesten met als motto 'Reurle Neugt Oe', die van donderdag 10 tot en met zondag 13 september op de agenda staan met onder meer Reurle Live, een ouderenmiddag, stratenfeest, allegorische optocht, kinderspelen, volksspelen en zeskamp, zullen ook mede in het teken staan van het 75-jarig jubileum van de vereniging.

Meer berichten