De jeugdvoetballers van het Braziliaanse Fluminense komen met de Pinksterdagen niet naar Ruurlo. Foto: PR.
De jeugdvoetballers van het Braziliaanse Fluminense komen met de Pinksterdagen niet naar Ruurlo. Foto: PR.

Corona-streep door internationaal jeugdvoetbaltoernooi Ruurlo

RUURLO - Het corona-virus beheerst op dit moment onze samenleving. Het dagelijks leven ligt voor een groot deel stil en het is niet duidelijk hoelang dit nog gaat duren. Voor het organisatiecomité van het internationale Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo onder leiding van Koen Hoijtink, Hans Schurink en Ron Wopereis reden genoeg om nu al de stekker uit de 36ste editie van het toernooi te trekken. De Ruurlose voetbalvelden blijven van zaterdag 30 mei tot maandag 1 juni leeg.

Door Jan Hendriksen

Twaalf clubs uit maar liefst zeven verschillende Europese landen (België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Slowakije, Tsjechië en Nederland) én Brazilië zouden tijdens de Pinksterdagen gaan zorgen voor een aantal uiterst attractieve clashes. Teams uit verschillende voetbalculturen en met diverse speelstijlen zouden immers aantreden op sportpark 't Rikkelder.
"Maar helaas dat gaat dit jaar niet gebeuren", zo verklaart Hans Schurink namens het organisatiecomité. De internationale deelname was één van de hoofdredenen om het toernooi al in een vroeg stadium te annuleren omdat elk contact met andere landen op dit moment voorkomen moet worden.
Hans Schurink: "Daarbij hebben we in nauw overleg gestaan met de organisatoren van andere internationale jeugdtoernooien in onder meer Terborg, Zieuwent en Groenlo. Ook deze drie toernooien zijn dit jaar inmiddels afgelast. Daarbij komt dat de (jeugd)competities in diverse landen mogelijk langer doorlopen nu ook het Europees Kampioenschap al verplaatst is naar 2021. Dat is nog een extra reden voor de afgelasting van het KS-toernooi. Bij een eventuele hervatting van de competities zouden voetbalbonden de teams kunnen verbieden om aan internationale toernooien deel te nemen."
"Tenslotte willen we de gastgezinnen ook niet met een dilemma opzadelen. Ook als
de maatregelen rondom het corona-virus eind mei versoepeld zouden zijn blijft de vraag; 'Moeten we dit jaar wel gasten uit het buitenland opnemen in ons gezin?' Allemaal redenen waarom het voor ons onhaalbaar is om het toernooi te organiseren, zelfs al zou het officieel wel mogen. We nemen aan dat de gastgezinnen begrip hebben voor deze beslissing en hopen in 2021 weer een beroep op hen te kunnen en mogen doen."

Toezeggingen
Na de eerdere bevestigingen van Kalmar FF (Zweden) en De Graafschap heeft ook VRS Academy (Nederland), binnen 24 uur na ontvangst van de uitnodiging, officieel bevestigd deel te nemen aan het Karel Stegemantoernooi 2021. Hiermee is de voltallige top drie van het toernooi in 2019 ook in 2021 op het Ruurlose toernooi van de partij.

Meer berichten