Sensire stelt plannen De Bundeling uit

RUURLO - De situatie rondom het coronavirus is voor Sensire aanleiding om de verbouwing van De Bundeling voorlopig uit te stellen. Dat geldt ook voor de plannen voor De Slingebeek (Gaanderen) en D'n Ooiman (Doetinchem).

Alle projecten worden tijdelijk stilgelegd, zo heeft Sensire besloten in afstemming met bewoners, naasten en andere betrokkenen. Daarvoor zijn twee belangrijke redenen, zegt directeur Wonen met Zorg Frederik Lindenhovius: "De overheid adviseert dringend om het contact met kwetsbare ouderen zo minimaal mogelijk te houden. Daar hoort nu geen verhuizing bij. Ook is de situatie op dit moment zo veranderlijk, dat we het niet verantwoord vinden om nu een verhuizing of verbouwing in gang te zetten." Een andere belangrijk argument was de verantwoordelijkheid voor medewerkers en de zorgverlening in de regio. "We verwachten dat de zorgvraag in de regio fors gaat toenemen en ook collega's gaan uitvallen. Daarom stoppen we al onze energie in het instandhouden van het zorgproces. Alle andere niet noodzakelijke projecten die daarvan afleiden stellen we tot nader order uit."

De Bundeling
De 27 bewoners van De Bundeling zouden in april verhuizen naar de nieuwe appartementen van De Schoven. Een herontwikkeling van het Bundelingpark was volgens Sensire en ProWonen nodig omdat de gebouwen gedateerd zijn en niet meer voldoen aan de woonwensen van nu. Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen - ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden