Huisartsenpraktijk De Linde past werkwijze aan

Afbeelding: PR
Afbeelding: PR

RUURLO - De coronaepidemie is zich verder aan het verspreiden en dat is voor huisartsenpraktijk De Linde in Ruurlo reden de organisatie van de zorg drastisch te veranderen. Het doel van de veranderingen is meer tijd te hebben voor de patiënten die verdacht zijn van ziekte ten gevolge van het coronavirus (COVID-19) en voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen in de praktijk of via een arts of assistente.

Met ingang van 16 maart verandert het volgende:
• Alle niet spoedeisende zorg wordt uitgesteld
• Het aantal zitplaatsen in de wachtkamer wordt beperkt. Is de wachtkamer vol dan wordt men verzocht om buiten te wachten.
• De normale zorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met hoestklachten / luchtweginfecties. Deze patiënten worden op een speciaal spreekuur gezien en komen de praktijk binnen via de ambulance-ingang. Voor hen wordt een speciale parkeerplaats ingericht aan de Fürstenauerstraat.
• Zorg wordt zoveel mogelijk verleend per telefoon.

Wie een probleem heeft dat acute zorg nodig heeft (al dan niet met luchtweginfectieklachten), kan bellen met de assistente die in onderling overleg gaat zoeken naar de beste oplossing. De huisartenpraktijk realiseert zich dat dit de wachttijden aan de telefoon sterk zal verlengen.

Het team zal de komende tijd mogelijk niet de zorg kunnen verlenen die men gewend is. Natuurlijk is het zo dat de meeste luchtwegklachten niet worden veroorzaakt door dit coronavirus. Het doel van deze maatregelen is erop gericht om verspreiding van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende ziekte en slachtoffers zoveel mogelijk te voorkomen.

Indien nodig zullen artsen of assistentes persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken (schorten, mondkappen, handschoenen).

Voor verdere informatie kan men kijken op de website van thuisarts.nl en van het RIVM. Eventueel kan men ook telefonisch contact opnemen met 0800-1351 (08:00 – 20:00).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden