Vorig jaar werden er ook bomen door kinderen geplant. Foto: Eloy Millennia Gotjé.
Vorig jaar werden er ook bomen door kinderen geplant. Foto: Eloy Millennia Gotjé.

AFGELAST Boomfeestdag Boswachterij Ruurlo Dertig leerlingen WonderWijs planten vijfhonderd bomen

RUURLO – Dit jaar viert Staatsbosbeheer de Boomfeestdag in boswachterij Ruurlo samen met 30 kinderen van CBS WonderWijs, gedeputeerde Peter Drenth van Provincie Gelderland en wethouder Anjo Bosman van gemeente Berkelland. Samen met de kinderen worden deze dag ruim 500 bomen geplant.

Dit jaar viert de Nationale Boomfeestdag haar 64e editie en wordt geprobeerd het record van vorig jaar te verbreken. Dit betekent dat er ruim 500.000 bomen door heel Nederland worden geplant. Ook Staatsbosbeheer Achterhoek doet dit jaar weer mee!
Samen met 30 kinderen worden in Ruurlo in totaal ruim 500 bomen geplant. Op de locaties waar geplant wordt stonden eerst bossen met fijnsparren die waren aangetast door de letterzetter en daarom zijn gezaagd. Daardoor zijn er open plekken ontstaan, vaak groeien deze open plekken vanzelf weer dicht, maar op sommige locaties kan de natuur een beetje extra hulp gebruiken. Bossen van één soort boom zijn kwetsbaarder dan gemengde bossen. Op de boomfeestdag in Boswachterij Ruurlo plant Staatsbosbeheer daarom op deze speciale dag verschillende soorten bomen terug. Daarmee wordt de biodiversiteit vergroot en dat zorgt er voor dat de bossen in de toekomst minder kwetsbaar zijn voor ziektes en plagen. Naast de kinderen, leerkracht, vrijwilligers en boswachters zijn wethouder Anjo Bosman en gedeputeerde Peter Drenth aanwezig om symbolisch de eerste boom van de boomfeestdag samen te planten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden