Carel Willink, circa 1947. Foto Atelier J. Merkelbach, Stadsarchief Amsterdam
Carel Willink, circa 1947. Foto Atelier J. Merkelbach, Stadsarchief Amsterdam

Museum MORE | Kasteel Ruurlo en 75 jaar vrijheid

RUURLO - Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Ook in Museum MORE | Kasteel Ruurlo wordt stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog, met thema-lezingen in maart en april.

Op zaterdag 28 maart en zondag 26 april, beide dagen aanvang 14.00 uur, is de lezing 'Carel Willink en de dreiging die nooit verdween'. In deze lezing neemt cultuurhistoricus Marianne Kasteel haar toehoorders mee in het onheilszwangere oeuvre van Carel Willink. Vanaf de 'bange jaren '30' raakte Willinks schilderkunst doordrenkt van een atmosferische dreiging, die ook na het einde van de oorlog nooit echt uit zijn werk zou verdwijnen. Kosten: 7,50 euro exclusief museumentree. Museumkaart geldig.

In de lezing 'Een kasteel in oorlogstijd' neemt expert Trudy Altink de bezoekers mee terug naar die tijd. Hoe drongen de grote gebeurtenissen op het wereldtoneel binnen in de wereld van Kasteel Ruurlo? Hoe zag het leven op een landgoed eruit, vlak voor de oorlog? Voelden de kasteelbewoners de bange jaren '30? Wat gebeurde er met het kasteel tijdens de bezetting? En hoe verliep het bestaan na de bevrijding in 1945? De lezing vindt twee maal plaats: op zondag 29 maart, 14.00 uur en zondag 26 april, 11.15 uur in Kasteel Ruurlo. Kosten 7,50 exclusief museumentree. Museumkaart geldig.

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website.


www.museummore.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden