Een optreden van vorig jaar van het  Saxofoonfoonorkest XXL . Foto: PR.
Een optreden van vorig jaar van het Saxofoonfoonorkest XXL . Foto: PR.

Saxofoonorkest XXL strijkt neer in het Gelderse Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Nog zes weken te gaan. Dan zal, op zondag 19 april, een orkest bestaande uit bijna tachtig saxofonisten zich een dag lang in het Kulturhus Ruurlo storten op de muziek van vier popgiganten uit de voorbije eeuw. De workshop, onder leiding Joost Walter van Viersaxen uit Ruurlo in samenwerking met het Utrechts Saxofoon Kwartet (USK) en de Kunstkring Ruurlo, begint rond 10.00 uur en zal om 16.00 uur worden afgesloten met een spetterend concert.

Het is de vierde keer dat een dergelijke workshop wordt georganiseerd. Voorgaande jaren vond het plaats in Utrecht, maar in 2020 strijkt het event voor het eerst neer in de Achterhoek. Saxofoonfoonorkest XXL is een giga-workshop, voor zowel beginnende als gevorderde amateurspelers. Dit keer komt muziek van een viertal popmuziekgiganten uit de vorige eeuw aan bod. 45 minuten popmuziek van de bovenste plank. Voor alle vier de stemmen (sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax) zijn zowel relatief eenvoudige als meer uitdagende partijen gemaakt. Joost Walter zal samen met het USK ruim de tijd nemen om de arrangementen in te studeren. De deelnemers krijgen allemaal van tevoren de bladmuziek (inclusief handige geluidsbestanden) thuisgestuurd. Van hen wordt dan ook verwacht dat ze de muziek thuis zo goed mogelijk bestuderen. Op de workshopdag zelf zullen in vier blokken van circa een uur de puntjes op de i worden gezet. Aanvankelijk was de workshop volledig volgeboekt. Helaas heeft een aantal mensen zich vanwege uiteenlopende redenen afgemeld en daarom is inschrijving toch weer mogelijk. Dat kan via het inschrijfformulier op de website www.viersaxen.nl.

Afsluitend concert
Het orkest wordt uitgebreid met toetsen, slagwerk, slaggitaar en basgitaar. Samen zetten de 80 saxspelers voor de entreeprijs van vijf euro (kaarten uitsluitend aan de zaal verkrijgbaar) een concert neer voor het publiek van het Kulturhus in Ruurlo. De organisatie van dit project ligt bij VierSaxen en wordt van harte ondersteund door KunstKring Ruurlo, die de grote zaal van het Kulturhus van Ruurlo ter beschikking stelt voor dit uitzonderlijke initiatief.
Het concert maakt deel uit van het jubileumprogramma van de KunstKring Ruurlo. Dit jaar bestaat de KunstKring namelijk 25 jaar. Gedurende dit en komend seizoen wordt er extra aandacht besteed aan het organiseren en ondersteunen van bijzondere activiteiten, die een aanvulling vormen op de normale programmering van concerten, lezingen en cursussen. Op de site van de KunstKring Ruurlo is meer informatie over wat de organisatie zoal te bieden heeft.

Meer informatie
Voor meer informatie en inschrijving: www.viersaxen.nl. Vragen, tips of suggesties graag via info@viersaxen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant