Hans Schouten (wit shirt) tijdens zijn afscheid in 2015 als  'kootsie' van de zaalvoetbalafdeling van VV Ruurlo. Foto: Gerald Fisser.
Hans Schouten (wit shirt) tijdens zijn afscheid in 2015 als 'kootsie' van de zaalvoetbalafdeling van VV Ruurlo. Foto: Gerald Fisser. (Foto: )

Reünie zaalvoetbalafdeling uit 'gouden periode' VV Ruurlo

RUURLO – Ze bewaren dierbare herinneringen aan de succesvolle 'gouden periode' van de zaalvoetbalafdeling van voetbalvereniging Ruurlo, die tussen 2005 en 2015 lag. Onder leiding van coach Hans Schouten speelde VV Ruurlo in die periode namelijk maar liefst vijf seizoenen in de Topklasse van het district Oost van de KNVB. Een ongekend hoog niveau voor een kleine dorpsclub.

Door Jan Hendriksen

Een groep spelers uit die 'gouden periode' heeft voor zaterdagavond 29 februari in sporthal 't Rikkenhage (aanvang 19.00 uur) onder leiding van Niek Sprukkelhorst een reüniewedstrijd met de futsall-spelers en het publiek uit die periode voor Hans Schouten georganiseerd. "Wij willen Hans bedanken voor die prachtige jaren zaalvoetbal en een hart onder de riem steken in de moeilijke periode die hij momenteel doormaakt. Tot onze grote schrik heeft ons een paar weken geleden het bericht bereikt dat onze 'kootsie' getroffen is door de verschrikkelijke ziekte kanker. Wat een tijd van rouwen had moeten zijn door het verlies eind november vorig jaar van zijn vrouw Ida is omgezet in een tijd van vechten en alles uit het leven halen wat voor Hans belangrijk is of belangrijk is geweest. De zaalvoetbalperiode was voor ons allen en voor de familie Schouten een periode van veel hoogtepunten en heel veel mooie herinneringen. Hans was hierbij altijd aanwezig om 'zijn' jongens in de gaten te houden. Geen afstand was te ver en geen tijd was onhaalbaar. Hij en Ida waren daarbij altijd aanwezig. Met deze reüniewedstrijd willen wij proberen Hans en de gehele familie Schouten een hart onder de riem te steken en te laten zien dat wij ze erg dankbaar zijn voor alles wat zij ons hebben gegeven", zo verklaart Niek Sprukkelhorst.

Topklasse
Begonnen in 2005 promoveerde het futsalteam van VV Ruurlo met spelers als onder meer Niek Sprukkelhorst, Christian Diepenbroek, Frank Oonk, Koen Hoijtink, Marcel Hissink en Wouter Schouten maar liefst vijf jaar op rij met als hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse die voor meer dan tweehonderd toeschouwers in sporthal 't Rikkenhage werd gespeeld. Vanaf 2010 tot 2015 speelde men zelfs in de Topklasse van het district Oost van de KNVB en werd er goed gepresteerd. Maar nadat de KNVB als eis stelde dat teams op dit niveau over gediplomeerde trainers moesten beschikken haakte Hans Schouten af. Nadien verdween al snel de zaalvoetbalafdeling - die op het hoogtepunt vier teams telde - van VV Ruurlo van het strijdtoneel. Hans Schouten: "Vele plaatsen hebben we in al die jaren aangedaan. We speelden onze wedstrijden in Denekamp tot Wychen en van Winterswijk tot Lelystad. Ook hebben we in die periode drie jaar achtereen deelgenomen aan het NK Beachvoetbal in Scheveningen."

Zaterdagavondcompetitie
Hans Schoutens zaalvoetbalcarrière in Ruurlo gaat echter verder terug dan 2005. In 1980 begon namelijk de zaalvoetbalcarrière van Schouten al. Woonachtig in de Margrietlaan huurde hij sporthal 't Rikkenhage af en speelde onder de naam 'Margrietlaan' tegen andere straten uit Ruurlo. Hans Schouten: "Henk te Veldhuis was destijds speler van het team en werd sponsor toen hij zijn eigen rijschool begon. toen ging het team verder onder de naam: ZV Ruesink. Het aantal ploegen dat graag een wedstrijd wilde spelen nam toe en toen zijn we met de vrijetijdszaterdagavondcompetitie in sporthal 't Rikkenhage begonnen. Deze onderlinge competitie bestaat overigens nog steeds tot op de dag van vandaag."

Meer berichten