Bert van Ek bezig met inrichten van de expositie Kunst uit de Kamer. Foto: PR
Bert van Ek bezig met inrichten van de expositie Kunst uit de Kamer. Foto: PR (Foto: )

Kunst uit de Kamer in de Weemhof

BORCULO - Een maand lang lenen mensen uit Berkelland, uit de Achterhoek, een kunstwerk uit hun huis uit aan de Weemhof. Ze vertellen daarbij ook waarom zij het werk
zo bijzonder vinden. Hoe ze eraan zijn gekomen of waarom het hun zo dierbaar is. De verhalen zijn gebundeld in een boek samen met een foto van het kunstwerk zoals het thuis door professioneel fotograaf Ria Lusink is vastgelegd. Deze foto's zijn ook te zien in de Weemhof.

Het team van Stichting de Weemhof bestaat uit 3 leden. Als vrijwilligers organiseren ze activiteiten voor en door de gemeenschap. Naast Kunst uit de Kamer organiseren ze jaarlijks de Art Battle,
een wedstrijd tussen middelbare school leerlingen die eindexamen kunstvakken doen.

De ondersteuning van Fonds 2013 geeft bevestiging en een steun in de rug bij de uitvoering van het proces.

Muziek speelt ook een grote rol in de Weemhof. Tijdens Kunst uit de Kamer zullen er twee concerten zijn. Op 22 maart vanaf 15.00 uur zal de in Borculo opgegroeide maar nu internationaal bekende trompettist Gerben Klein Willink optreden, begeleid op piano.

Zondagmiddag 1 maart om 15.00 uur, zal de Borculose pianist, dirigent en docent Frank Sterenborg samen met zijn studenten Kyra Bult en Isa Ribbers verhalen komen vertellen met piano muziek. Daarna wordt aan wethouder van Berkelland Marijke van Haaren het eerste boek overhandigd. Iedereen is van harte welkom.


www.deweemhofborculo.nl

Meer berichten