Voor viervoudig landskampioen Fluminense  uit Rio de Janeiro kwamen talloze bekende voetballers uit. Foto:PR
Voor viervoudig landskampioen Fluminense uit Rio de Janeiro kwamen talloze bekende voetballers uit. Foto:PR (Foto: )

Braziliaanse Fluminense trekpleister Karel Stegeman Toernooi 2020

RUURLO – Als laatste team voor de 36ste editie van het Karel Stegeman Toernooi heeft de toernooiorganisatie van voetbalvereniging Ruurlo het Braziliaanse Fluminense FC vastgelegd. Voor deze viervoudig landskampioen uit Rio de Janeiro kwamen voorheen onder andere Branco, Carlos Alberto Torres, Deco, Didi, Fred, Gérson, Marcelo, Ronaldinho, Rivelino, Romário en Thiago Silva binnen de lijnen. De club beschikt over een gerenommeerde jeugdopleiding en is met zo'n dertig spelers vertegenwoordigd in de Braziliaanse nationale O15, O17 en O20 selecties.

Naast de jeugd van deze Braziliaanse grootmacht komt het komende Pinksterweekeinde (zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni) ook het Noorse FK Haugesund voor de eerste keer naar De Achterhoek. Daarnaast keert tweevoudig toernooiwinnaar AS Trencin uit Slowakije terug na een afwezigheid van drie jaar. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door teams die vorig jaar ook hebben deelgenomen. Uiteraard komt toernooiwinnaar Kalmar FF uit Zweden de titel verdedigen en is ook verliezend finalist De Graafschap uit Doetinchem van de partij. Uit eigen land sluiten VRS Academy en Sparta Rotterdam opnieuw aan, hetgeen ook geldt voor het Belgische KV Mechelen, de Deense teams van Odense BK en AC Horsens en voor SK Sigma Olomouc uit Tsjechië. Het O21 team van de organiserende vereniging, dat aan alle edities heeft deelgenomen, maakt tenslotte het deelnemersveld compleet.

FK Haugesund
FK Haugesund, een fusieclub uit 1993 uit de gelijknamige plaats, speelt sinds 2010 onafgebroken in de Eliteserien, hoogste Noorse divisie. De Noren werden dit seizoen in de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa League uitgeschakeld door PSV (0-1, 0-0). Het op het Karel Stegeman Toernooi debuterende team heeft in 2019 als FK Haugesund 2 in de vierde divisie (senioren) gespeeld, waarin het op de derde plaats eindigde.

Meer berichten