'Muzikale rondreis door Europa', gids Kees van Zutphen

BORCULO - Muziekkenner Kees van Zutphen en de Synagoge in Borculo verbinden zich voor de tiende keer. In de loop der jaren heeft hij een reputatie opgebouwd door het enthousiasme waarmee hij zijn publiek met zijn kennis en liefde weet mee te voeren in de wereld van de klassieke muziek. Op 6 donderdagavonden, 5, 12, 19, 26 maart en 2 en 9 april, neemt hij zijn gehoor mee op een muzikale rondreis door Europa. De cursus wordt gegeven van 19.30 – 21.30 uur in de synagoge, Weverstraat 4 in Borculo.

Deze lezingencyclus is een vervolg op deel 1 van de muzikale rondreis, die in het najaar van 2019 eveneens werd verzorgd door Kees van Zutphen. Daarbij werden Scandinavië, Rusland, Engeland, Frankrijk, Italië en Tsjechië aangedaan. De reis wordt vervolgd met een bezoek aan Polen, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Als geen ander weet Kees van Zutphen mensen te boeien met zijn verhaal. Hij weet een perfecte balans te vinden tussen enerzijds het onbevangen luisteren naar muziek, niet gehinderd door veel kennis en anderzijds de toegevoegde waarde van het weten omtrent die muziek. Daarom is deze cursus uitermate geschikt voor zowel 'beginners', als voor hen die zich al langer hebben verdiept in het leven van componisten en de muziekperiode die zij vertegenwoordigen.
Kees van Zutphen heeft zijn sporen op dit terrein al jaren lang verdiend, en niet alleen in Borculo. Hij is o.m. verbonden aan theater 'De Reggehof' in Goor, waar hij concerten inleidt en lezingen en cursussen verzorgt. Naast veel nieuwe gezichten, zie je onder zijn gehoor vaak mensen terug die opnieuw geboeid willen worden door zijn bevlogenheid voor de klassieke muziek. De kosten bedragen € 60,00 (donateurs € 50,00) incl. koffie/thee. Opgave via secretariaat@synagogeborculo.nl of tel. 06-3013 7752.


www.synagogeborculo.nl

Meer berichten